05 / 12 / 2025

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nde daha çok turistin ağırlanması hedefleniyor. Turistler, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladı.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Dünya çapındaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de!

Son 10 yılda dünya çapındaki 10 büyük projenin 6 tanesi Türkiye'de yapıldı diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ''Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor." dedi.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

Banu Uçak Dünya Mimarlık Festivali jürisinde görev alacak!

15 – 17 Kasım’da Berlin’de düzenlenecek olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF 2017) jürisinde inşaat sektörünün önde gelen ismi Ferko’nun Genel Koordinatörü mimar Banu Uçak yer alacak. 

Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 300 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri 2 Ekim'de başlıyor!

Yapı dünyasının 49 yıldır bilgi merkezi olan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü tüm dünyada geniş çevrelerce kutlanan ''Dünya Mimarlık Günü'' kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.

Vedat Aşcı’nın kızı Susanne Aşcı dünya evine girdi!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı’nın kızı Susanne Aşcı ve Samsunlu iş adamı Ahmet Derebey’in oğlu genç iş adamı Sefa Derebey dünya evine girdi.

Dünya Sağlık Örgütü İstanbul'da ofis açacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Jakab arasında DSÖ İstanbul Ofisi'nin kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Evrim Kırmızıtaş RE/MAX International dünya birinciliği ödülünü aldı!

Evrim Kırmızıtaş Başaran RE/MAX International dünya birinciliği ödülünü Türkiye'ye getiren ilk ve tek kadın emlak danışmanı olmayı başardı.

Evrim Kırmızıtaş gayrimenkul satışında dünya şampiyonu oldu!

RE/MAX’lının katıldığı uluslar arası RE/MAX Kongresi bu yıl 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde düzenlendi. Las Vegas’ta geçekleşen kongreye Türkiye adına Evrim Kırmızıtaş katıldı. Kırmızıtaş 2016 yılı Amerika ve Kanada hariç tüm danışmanlar arasında gayrimenkul satışında dünya 1'ncisi oldu.

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi Haberi

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova yöresinde hava sıcaklıklarının artmaya başladığını, bunun da etkisiyle Mersin'de turizmin hareketlendiğini söyledi.


Turistlerin, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladığını aktaran Demir, ziyaretçi sayısının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini ifade etti. 


Demir, tarihi ve kültürel açıdan açık hava müzesini andıran kentin son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla değerini artırdığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:


"Bölgeye yabancı turist akını başladı. Geçmiş yıllara göre mart nisan aylarında Kızkalesi’ne gelen turist sayısında gözle görülür bir artış gözleniyor. Tanıtım çalışmaları yapılıyor ancak Kızkalesi'ni uluslararası arenada daha fazla tanıtmak gerekiyor ki...