19 / 04 / 2024

KKTC baraj projeleri

KKTC baraj projeleri

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak proje kapsamında Türkiye tarafında yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı'nda, 26 Ocak Pazartesi günü su tutulmasına başlanacak.

Türk yatırımcıların yeni hedefi KKTC gayrimenkul pazarı!

KKTC gayrimenkul piyasası, son dönemde dikkat çeken modern projeleri ve yatırım modelleri ile öne çıkıyor. Kıbrıs, Türkiye’deki yatırımcılar için yeni fırsatlar sağlıyor.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

KKTC Sağlık Bakanı Yozgat Şehir Hastanesi'ni inceledi!

Yozgat Şehir Hastanesi'ni inceleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Filiz Besim değişik projeleri görmek için hastane hakkında bilgi aldı. 

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti'ye baraj yaptıracak!

Veysel Eroğlu, KKTC projesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine Cibuti'de baraj yapma projesi görevi verdiğini açıkladı.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

KKTC Su Temin Projesi Geçitköy Barajı'nın açılışı yapıldı!

Başbakan Davutoğlu, "Anadolu ile KKTC su gibi aziz projeyle bir kez daha birbirine kavuşuyor. Bütün dünyaya haykırıyoruz; Türkiye ile Kıbrıs hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde kenetlenmiştir" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC baraj projeleri Haberi

KKTC baraj projeleri

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC)  su sağlayacak proje kapsamında Türkiye tarafında yapımı tamamlananAlaköprü Barajı'nda, 26 Ocak Pazartesi günü su tutulmasına başlanacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yazılı açıklamasında, Anamur Dragon Çayı'nda yaptırılan Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp suyun, boru hattı vasıtasıyla KKTC tarafındaki Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı'na aktarılacağını ve ''Yavru vatan''ın istifadesine sunulacağını belirtti.


" KKTC Su Temin Projesi" ile KKTC'nin uzun vadelisu ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Eroğlu, 26 Ocak'ta su tutulmasına başlanacak Alaköprü Barajı'nın, projenin temelini oluşturduğunu vurguladı.


Eroğlu, söz konusu barajın temelinin 7 Mart 2011'de atıldığını anımsatarak, Alaköprü ile KKTC'ye içme suyu sağlamanın yanında Anamur'da 84 bin dekar arazinin de modern teknolojiyle sulanacağını bildirdi.


Baraj sayesinde Anamurlu...