19 / 04 / 2024

Kleopatra Hamamı Bergama

Kleopatra Hamamı Bergama

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

Kuşadası'ndaki Roma hamamı restore edilecek!

Aydın Kuşadası'nda M.Ö. Vinci yüzyıla ait olduğu belirlenen tarihi Roma hamamının restore edilip turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Antik yapıda temizlik çalışmalarına başlandı..

Bergama tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'da, Maltepe, Yığmatepe ve Tavşantepe tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor. Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson konuyu değerlendirdi.

Bergama'nın turizm geleceği düzenlenen toplantıyla konuşuldu!

Dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama'nın kültür turizmindeki geleceği düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki “Dünya Mirası Bergama” toplantı ile masaya yatırıldı.

Dünya Mirası Bergama toplantısında, Bergama'nın geleceği masaya yatırıldı!

Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama'nın kültür turizmindeki geleceği düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. İzmir’in önemli ilçelerinden olan Bergama’nın adı, antik dönemdeki ismi olan Pergamon 'dan geliyor.

Kapıağası Yakup Ağa Hamamı kirayla restore ediliyor!

Mimar Sinan’ ın tarihi hamamını satın alan iki ortak, restorasyon işi pahalıya gelince çareyi hamamı kiralamakta buldu. 1547’ de yaptırılan eserin akıbetinin ne olacağı bilinmiyor...

Bergama'nın turizm geleceği masaya yatırılıyor!

UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda "Dünya Mirası" tescil edilerek dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk mirası olan Bergama'nın kültürel, sosyo-ekonomik ve turizm geleceği masaya yatırılıyor.

Bergama Belediye Başkanlığı'ndan 3 yıllığına kiralık 30 tarla!

Bergama Belediye Başkanlığı; 1.874.322,21 metrekare alana sahip olan 30 tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor. İhaleleri 15 Ekim 2014 tarihinde Çarşamba günü saat 10:45'de yapılacak.

Bergama Belediyesi'nden Sarıcalar Mahallesi'nde kiralık 30 tarla!

Bergama Belediye Başkanlığı; Sarıcalar Mahallesi'nde yer alan toplamda 1.874.322,21 metrekare olan 30 tarlayı kiraya veriyor. İhaleleri 15 Ekim 2014 tarihinde Çarşamba günü yapılacak.

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak!

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak. Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri'de yaptırılan tarihi hamam, restore edilerek yöresel lezzetlerin yenilebileceği restoran olarak hizmet verecek.

Bergama Kültür Merkezi WAF Dünya Mimarlık Festivali'nde finale kaldı!

Bergama Kültür Merkezi, büyük ödüle çok yaklaştı. Mimari otoritelerin dikkatini çekerek WAF Dünya Mimarlık Festivalinde finale kalan Bergama Kültür Merkezi Projesi, ödüle doğru adım adım ilerliyor.

592 yıllık Gazimihal Hamamı restore edilecek!

Edirne’de, Osmanlı-Rus Savaşı’ nda yıkılan tarihi Gazimihal Hamamı restore edilecek.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimleriyle, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait hamam, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildi...

Kleopatra Hamamı Bergama Haberi

Kleopatra Hamamı Bergama


İzmir 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kararı doğrultusunda Bergama Müze Müdürlüğü denetiminde, Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı. Ege Üniversitesi Eser Koruma Programı Koordinatörü Dr. Sema Yavuz'un kurduğu 15 kişilik ekiple temizlik ve araştırma çalışmalarına başlanan hamamda, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi'nden 3 arkeolog, 1 restore müdürü, 5 öğrenci ve 6 işçi çalışıyor. 


11 MEZAR BULUNDU


Hamam tarihinin Helenistik Dönem'e kadar gittiğini belirten Dr. Sema Yavuz, Roma Dönemi'nden sonra Bizans dönemine ait yerleşim alanlarına rastlanıldığını ve Roma dönemindeki alttan ısıtma sistemin burada da kullanılmış olduğunu söyledi. Çalışmaların 2 ay süreceğini ifade eden Dr. Sema Yavuz; "Duvarlar ve sıva arasında 10-12 santim boşluk...