18 / 04 / 2024

kobilere destek 2021

kobilere destek 2021

Yüz binlerce işletmeni ilgilendiren destek ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. KOBİ'lere sağlanan KOSGEB desteğinin kapsamı genişletildi. İmalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla işletmenin destekten yararlanabilmesi için başvuru koşulları değişti

KOBİ'lere müjde! İş kurana 65.000 lira destek!

Spor hizmetleri alanında faaliyet gösteren KOBİ’ler de KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. Kendi işini kurmak isteyen KOBİ'ye 65 bin liraya varan hibe destek imkanı sağlanacak.

Bakan Varank açıkladı! 1 milyon TL destek verilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar destek vereceklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Çiftçiler dikkat! Dekar başına 100 lira destek verilecek!

2021 yılında aşırı kuraklıktan etkilenen çiftçiler dekar başına 250-300 TL destek beklerken, önceki gün Resmi Gazete'de yayınlanan kararla dekar başına 100 lira verileceği açıklandı.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

İhtiyaç sahibi herkese 1460 TL destek! Başvurular devam ediyor!

2021 Mart ayından itibaren devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için destek ödemeleri yapılacak. Mart ayının bitimine kısa süre kala vatandaşlar 277 TL ile 1460 TL arası devlet yardımlarına başvuruda bulunabilecek.

Milyonlara devletten yüzlerce TL destek!

Devletin sağladığı çok sayıda maddi destek ödemeleri bulunuyor. Bu teşvik ve destek ödemeleri 2021 yılında da devam etmektedir.

Kira desteği ödemeleri 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular tamamlandı. Şimdi sıra destek ödemelerine geldi. Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira desteği ödemeleri 2021...

Esnaf destek başvuru 2021!

İş yeri sahipleri ve esnafa verilecek kira yardımı ve hibe desteğinin ayrınları belli oldu. İşte esnaf destek başvuru şartları ve tüm merak edilenler...

Konut hesabı 2021!

Devlet, ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere destek veriyor. Peki konut hesabı uygulamasına 2021 desteği ne kadar? İşte konut hesabı 2021 destek oranı... 

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu! Destek verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ocak-Nisan 2021 için geçerli litresi 2,80 lira olan çiğ süt tavsiye fiyatına, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verileceğini bildirdi.

Turizme tanıtım desteği!

Genç girişimci Ezgi Temurtaş, küçük ve orta ölçekteki işletmelere reklam tanıtım desteği sağlamak için hayata geçirilen 'Kobilere Destek Programı'm, Akdeniz ve Ege bölgesinde turizm sektörüyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Turizm sektörüne yeni yıl müjdesi!

Abdullah Koçoğlu tarafından küçük ve orta ölçekteki işletmelere reklam tanıtım desteği sağlamak amacıyla başlatılan 'Kobilere Destek Programı'nı, Akdeniz ve Ege bölgesinde turizm sektörüyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Embarq Türkiye, Solutions projesinde Kocaeli'ye destek verecek!

7. Çeçeve Programı kapsamında gerçekleşen Solutions projesinde Akdeniz pilot şehri seçilen Kocaeli'ye projenin ortaklarından Embarq Türkiye destek verecek. Barselona'da düzenlenecek çalıştayla başlayacak proje, iki yıl sürecek.

ERA Türkiye’den kadın girişimcilere ayrıcalıklı destek paketleri!

ERA Türkiye, özel hazırladığı paketle ile kadın girişimcilere destek sağlayarak onlara başarılı bir iş hayatının kapılarını açıyor. ERA Türkiye, kadın girişimcilere ayrıcalıklı destek paketleri sunuyor...

kobilere destek 2021 Haberi

kobilere destek 2021

KOSGEB tarafından KOBİ'lere sağlanan desteğinin kapsamı genişletildi. Yeni etaba başvuru yapmak isteyenlerin  21 Haziran-9 Temmuz döneminde e-Devlet'ten başvuru yapılabilecek. KOSGEB,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından etkilenen imalat ve bu sektörü tamamlayıcı alanlardaki mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik başlattığı Hızlı Destek Programı'nda, başvuru koşullarının esnetildiği ikinci etaba geçti.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  KOSGEB'in teknoloji tabanlı start-up'lar ile salgından etkilenen ve imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler için başlattığı Hızlı Destek Programı'ndan daha fazla işletmenin yararlanabilmesi için kapsam genişletildi.

YARARLANACAK İŞLETMELER BELLİ OLDU

Programın yeni döneminde 2019 toplamı ve 2020 toplamı yani 12 aylık dönem gelir kaybı kriterinde dikkate alınacaktır.Gelir kaybı, KDV beyannamesi üzerinden hesaplanmayıp, defter türüne bakılmaksızın hesaplanacak. Yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler bu kriterden...