20 / 04 / 2024

Kira desteği ödemeleri 2021!

Kira desteği ödemeleri 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular tamamlandı. Şimdi sıra destek ödemelerine geldi. Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira desteği ödemeleri 2021...



Esnafa ödenecek gelir kaybı ve 1000 TL kira desteği için başvurular 11 Ocak'ta tamamlandı. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar kira yardımı ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını araştırıyor. Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira desteği ödemeleri 2021 ve merak edilen her şey...

Kira desteği ödemeleri 2021!

Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği verilecek. Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin gerçekleştirildiği iş yerinin kira olması durumunda büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira ödemesi yapılacak. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği verilecek.

Kira desteği ödemeleri 2021!

Kira desteği ödemeleri 2021

Esnafa verilecek olan hibe ve kira desteği tutarının 11 Ocak tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde neticelenmesi bekleniyor.

Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak.

Hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

Kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak?


Geri Dön