26 / 04 / 2024

koç holding dünyanın en çok gelir elde edenler listesinde mi

koç holding dünyanın en çok gelir elde edenler listesinde mi

Fortune dergisi, dünyanın en çok gelir elde eden 500 şirketini açıkladı. Listeye Türkiye’den bir tek 25 milyar 515 milyon dolar ile Koç Holding girdi.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Rönesans Holding dünyanın en büyük 33’üncü müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2019 listesinde 33’üncü sıraya yerleşti.

Univa, dünyanın en iyi öğrenci evleri listesinde!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, dünyanın da gündemine girdi. Univa, dünyanın en önemli Öğrenci Evleri Birliği ASRA tarafından yapılan değerlendirmede, dünyanın en iyi uluslararası öğrenci evi markalarından biri seçildi...

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

Rönesans Holding dünyanın en büyükleri arasında!

Rönesans Holding, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” listesinde 38. sırada yer aldı.

Nihat Özdemir: Dünyanın her yerinde havalimanı yapacağız!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesine başladıklarını söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir,, "Dünyanın her yerinde havalimanı ve yeni yatırımlar yapmak, onları çalıştırmak, işletmek gibi çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

Nata Holding, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde!

ENR tarafından açıklanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine Ankara kökenli Nata Holding 98. sıradan girdi.

Dünyanın en zenginleri listesine 4 Türk girdi!

Uluslararası Forbes dergisi, dünyanın en zengin isimlerini açıkladı. Listeye Türkiye'den giren dört sim şöyle: Murat Ülker, Hüseyin Özyeğin, Ferit Şahenk ve Rahmi Koç.

İşte dünyanın en yüksek 10 köprüsü!

Köprüler altyapı projelerinin önemli bir parçası olmakla özellikle coğrafi koşulların ulaşımı engellediği ülkelerde hayati açıdan öneme sahipler. İşte Sarp ve geçilmesi zor yerlerde kurulu dünyanın en yüksek 10 köprüsü...

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde 43 Türk firma!

“Dünyanın en büyük 250 müteahhidi” listesinde 43 firmasıyla Türkiye ikinci durumda. Türk liginde ilk 10’daki grupların yurtdışındaki işlerine bakıldığında yükseklik rekoru peşinde koşan kuleler, dev havalimanları, stadlar dikkat çekiyor.

koç holding dünyanın en çok gelir elde edenler listesinde mi Haberi

koç holding dünyanın en çok gelir elde edenler listesinde mi

Fortune dergisi, dünyanın en çok gelir elde eden 500 şirketini açıkladı. Listenin başında, 482 milyar 130 milyon dolar ile perakende devi Walmart yer aldı.


Listeye Türkiye’den bir tek 25 milyar 515 milyon dolar ile Koç Holding girdi. Şirket dünyanın dolar cinsinden en çok gelir elde eden şirketleri listesinde 419. sırada yer aldı.


Bu yılki listede 33 ülkeden ve 56 sektörden 500 şirket bulunuyor. 500 şirketin 2015 yılında toplam gelirleri 27,6 trilyon dolar olurken, kârları 1,5 trilyon dolar olarak gerçekleşti.Piyasa değerlerinin toplamı 17 trilyon dolar olan şirketler, 27,9 milyon insanı istihdam ediyor.


Listedeki ilk 10 şirket ve dolar cinsinden gelirleri şöyle:


1 Walmart - 482,130 milyar dolar


2 Exxon Mobil - 246,204 milyar dolar


3 Apple - 233,715 milyar dolar


4 Berkshire Hathaway - 210,821 milyar dolar


5...