28 / 03 / 2024

kocaeli bilişim vadisi yıkılıyor

kocaeli bilişim vadisi yıkılıyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Gebze Teknik Üniversitesi'nin Muallimköy Kampusu içerisindeki inşaat halindeki bir bina 'Bilişim Vadisi Projesi' kapsamında yıkılmaya başlandı.

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık tarafından tasarlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler görülüyor. 

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Bilişim Vadisi'nin 2. etabında inşaat sürüyor!

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak Bilişim Vadisi, Haldız İnşaat tarafından inşa ediliyor. 

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bilişim Vadisi'nin şu anda 1. etabın 1. kısmı bitti. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da hızla bitireceğiz. " dedi.

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.

kocaeli bilişim vadisi yıkılıyor Haberi

kocaeli bilişim vadisi yıkılıyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Gebze Teknik Üniversitesi'nin Muallimköy Kampusu içerisindeki inşaat halindeki bir bina 'Bilişim Vadisi Projesi' kapsamında yıkılmaya başlandı. Gebze Teknik Üniversitesi'nin Muallimköy Mevkii'ndeki kampüsünde bulunan 3 binadan inşaat halindeki 7 katlı bina Bilişim Vadisi Projesi kapsamında yıkılmaya başlandı. Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy'deki 2002 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan 2 binayı kullanırken, 7 katlı inşaat ise atıl vaziyette kaldı. Muallimköy'de bulunan binaların mimarı Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp, Çevre Mühendisliği binasının 'Kamu Hizmeti' kategorisinde Avrupa'nın en iyisi seçildiğini hatırlatarak, binaların Amerika'daki Silikon Vadisi'nden esinlenerek projelendirilen Bilişim Vadisi projesine entegre edilebileceğini belirterek, yıkıma tepki gösterdi. Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp konuyla ilgili olarak daha sonra basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.


Kocaeli 



Bu haber Yeni Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gebze Teknik Üniversitesi'nin Muallimköy Mevkii'ndeki kampüsünde bulunan...