25 / 04 / 2024

kocaeli bina yıkımları

kocaeli bina yıkımları

Kocaeli Valiliği, şehirdeki toplam 26 ağır hasarlı binanın yıkımı için 4 belediyeye talimat yazısı gönderdi.

Kocaeli'deki eski hal binaları yıkılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı'nda eski hal binaları ile Mimar Sinan Köprüsü’nde bulunan monte haldeki kullanılmış metal malzemelerin, muhtelif metal binaların yıkım ve enkazın taşınması karşılığında satılması ihalesi yapıldı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Kocaeli Büyükşehir'den inşaat malzemesi yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, kırsal mahallelere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Kocaeli'deki 12 ilçenin kırsal mahalleleri başta olmak üzere Kocaeli genelinde yapılan inşaat malzemesi yardımları sayesinde, köylülerin ihtiyaçları gideriliyor.

kocaeli bina yıkımları Haberi

kocaeli bina yıkımları

Kocaeli Valiliği, şehirde bulunan toplam 26 ağır hasarlı binanın yıkımı için 4 belediyeye talimat yazısı gönderdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilikten yapılan açıklamada, Kocaeli'de ağır hasarlı olarak tespit edilen fakat henüz yıkımı yapılmamış, can ve mal güvenliği açısından da tehlike arz eden Başiskele'de 3, Derince'de 4, İzmit'te 16 ve Körfez'de 3 olmak üzere toplam 26 bina olduğu belirtildi.

Tahliyesi ve yıkımı gereken binalar için ilgili ilçe belediyelerine 12 Şubat 2021 tarihinde yazı yazıldığı belirtilen açıklamada, 7269 sayılı Kanun'un 13 ve 14. maddeleri uyarınca söz konusu 26 binanın tahliyesi ve yıkım işlemlerinin ivedilikle tamamlanması için talimat verildiği belirtildi.

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma...