27 / 04 / 2024

Kocaeli metrosu

Kocaeli metrosu

İzmit Akçaray tramvay projesinin bu yıl hizmete açılacağını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'ne metro müjdesi verdi. Metro, Gebze-Darıca arasında olacak.

Kocaeli'ne 33,3 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesini ziyaret etti. Başkan, 2023 vizyonunda yer alan ve projeleri bakanlık tarafından onaylanan 33,3 km'lik metronun detaylarını vatandaşlarla paylaştı..

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze'de hayat geçirilen metro projesi hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Metrosu ile trafik ve emisyon sorununun azalacağını dile getirdi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın Gebze Metrosu’nun son durumunu masaya yatırdı. Peki Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Kocaeli'ye sürücüsüz metro geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Gebze-Darıca Metrosu'nun 3 istasyon ve depo sahası çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Gebze Metrosu'nun ihalesi 18 Mayıs'a ertelendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ön yeterlilik ihalesi yapılan Gebze Metrosu’nun yapım ihalesi 18 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

Gebze Metrosu, Mart 2018'de ihaleye çıkıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Metrosu'nun ihalesinin Mart 2018'de gerçekleşeceğini belirtti.

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metrosu'na bakanlıktan onay!

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metro Hattı için bakanlığa 15 Nisan 2015 tarihinde başvuru yapılmıştı. Yeni metro hattı için bakanlıktan onay verildi. Proje 2.5 milyar TL'ye mal olacak.

İstanbul Metrosu Gebze ve Dilovası'na kadar uzanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ''Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşacak İstanbul Metrosu'nun Gebze ve Dilovası'na uzatılması, ulaşım planı kararı olarak alınmıştır".

Kocaeli Kartepe'de 3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Merkez/Kocaeli 1. İcra Dairesi, Kocaeli ili Kartepe ilçesi Uzunbey Kumla Köyündeki arsa üzerinde bulunan fabrikayı 3 milyon 9 bin 185,71 TL'den satışa çıkardı

Kocaeli Vefakent Gülbahçe'de 152 bin TL'ye! 23 soruda Gülbahçe!

Kocaeli'de hayata geçirilen Vefakent Gülbahçe, Dinamik Yapı imzasını taşıyor. 23 soruda Vefakent Gülbahçe ile ilgili bilinmeyenler...

İstanbul Metrosu Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşasında yeni aşamaya geçildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapılan, Süleymaniye Camisi'nin siluetini etkileyeceği gerekçesiyle, İstanbul'u Dünya Miras Listesi'nden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan İstanbul Metrosu Haliç Metro Geçiş Köprüsü

Adese, İstanbul ve Kocaeli'de 6 mağazayı bünyesine kattı!

Adese Alışveriş merkezleri İstanbul ve Kocaeli'de 6 mağazayı bünyesine kattı

İznik çinileri Mescidi Aksa'yı ve Tokyo Metrosu'nu süslüyor!

İznik çinileri Mescidi Aksa"dan sonra Tokyo Metrosu"nu da süsleyecek

Kocaeli metrosu Haberi

Kocaeli metrosu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit'te 'Akçaray' adı verilen tramvay projesinin bu yıl hizmete açılacağını ifade etti. Kocaeli'nde bir hayali gerçeğe dönüştürmenin heyecanını yaşadığını belirten Karaosmanoğlu, Akçaray'ın İzmit trafiğini büyük oranda rahatlatacağını söyledi. Kentin uzun yıllar ulaşım ihtiyacını karşılayacak projede çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaosmanoğlu, şubat ayı içerisinde iki aracın teslim alındığını belirtti. Toplamda 12 adet tramvay aracı alınacağını dile getiren Karaosmanoğlu, "İsmini Akçaray olarak halkımızın belirlediği tramvay hattımız 11 istasyondan ve 7 kilometrelik bir hattan oluşuyor. Günlük yolcu taşıma kapasitesi yaklaşık 16 bin kişi. Yılda 5.5 milyon insanımız tramvayla seyahat edecek. Akçaray'ı bu yıl hizmete alacağız. Akçaray'dan sonra raylı sistem yatırımlarımız gelişerek devam edecek. Biz bu projeyi özellikle şehir içindeki trafik keşmekeşine son vereceği için oldukça fazla...