29 / 03 / 2024

kocaeli mia planları iptal mi

kocaeli mia planları iptal mi

MİA projesinde kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle dava açan CHP’li Ali Haymanalı davayı kazandı, proje planları iptal edildi.

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Kocaeli'nde imar planları kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Kocaeli'de yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilecek olan Ömerağa Mahallesi’ndeki Halkevi olarak da bilinen alanda yer alan 28 dükkandan 23’ü yıkıldı.

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'de mütahhitler buluşmasında bölgenin en büyüks sorunu kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürütülmesi için planlar yapıldı.

Kocaeli MİA Projesi'ne 117 itiraz geldi!

23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek.

Kocaeli MİA planı Meclis'te kabul edildi!

Temmuz Ayı Meclis toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ve Sanayi Mahallesi sınırları dâhilinde yer alan bölgede teklif edilen Merkezi İş Alanı (MİA) uygulama imar planı kabul edildi.

Kocaeli MİA projesi ile yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “MİA kimsenin elinden evini yurdunu almayacaktır. Yamalı bohça imar planından kurtuluyoruz. MİA kentimizi uçuracaktır” dedi

Kocaeli MİA Projesi onaylandı!

Kocaeli Belediyesi'ne devrettiği 465 hektarlık alanı kapsayan bin 623 parselde gerçekleştirilecek Merkezi İş Alanı (MİA) projesi, belediyenin meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

Osman Günler Kocaeli'nin imar planını anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, 1/1000 ölçekli imar planlarını Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği ve MÜHTED Gebze Şubesi işbirliğindeki seminerde anlattı.

Kocaeli Büyükşehir'den, MİA kararına itiraz geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın MİA Projesi'yle ilgili kararına itiraz etti. Şimdi, dosya bir kez daha incelenecek. 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili bozma kararı yok.

Kocaeli Mia projesine Danıştay'dan devam kararı!

MİA Projesinin iptali hakkında yerel mahkemeye başvurulması sonrasında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karar sonrasında KBB tarafından Danıştay’a itiraz edildi.İşte Danıştay'ın kararı;

Kocaeli Mia projesine Danıştay’dan karar çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı ile Naila Cafe arasında 465 hektar alanda planlanan MİA projesi ile ilgili Danıştay karar verdi.

Kocaeli MİA projesinde son durum!

MİA Projesi’ni kimi mükemmel bir proje olarak anlattı, kimi yerin dibine soktu. Davalar, haberler havalarda uçuştu sonunda Kocaeli 2. İdare Mahkemesi imar planlarını ve plan notlarını iptal etti.

Kocaeli Mia projesinin planları iptal edildi!

MİA projesinde kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle dava açan CHP’li Ali Haymanalı davayı kazandı, proje planları iptal edildi.

kocaeli mia planları iptal mi Haberi

kocaeli mia planları iptal mi

Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi sil baştan. Eski Gölcük yolu ile yeni Gölcük yolu arasında bulunan MİA Projesi’nin kamu yararı taşımadığını, kişiye özel rant sağladığını iddia eden CHP’li eski meclis üyesi Ali Haymanalı suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine açılan dava kapsamında Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 1 Nisan’da kararını açıklayarak imar planlarını ve plan notlarını iptal etti. Yani Büyükşehir, MİA için mahkemenin belirttiği hususlarda yeniden bir imar planı hazırlayacak. Ancak MİA projesi mahkemelik olduğu sıralarda Sefa Sirmen Bulvarı üzerinde 41 Burda AVM’nin yapımına başlanmış ve bu süreçte verilen yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen inşaat tüm hızıyla devam etmişti.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

AKP eski İl Yöneticisi Macit Haldız’a ait Haldız İnşaat tarafından yapımı hızla süren 41 Burda...