25 / 04 / 2024

Kocasinan şadırvan

Kocasinan şadırvan

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii ’sinde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşaatına başlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi önderliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşatına başlandı. Camide, abdesthaneler, kütüphane, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, kadın-erkek sohbet alanları, şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. 

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

Kocasinan Belediyesi'nde yapı ruhsatı yoğunluğu yaşandı!

Kocasinan Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yapı Denetim Mevzuatındaki değişiklikler ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği dolayısıyla yoğunluk yaşadı.

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ordu Orman Müdürlüğü tarafından ildeki turizm cenneti Ulugöl’e mescit ve şadırvan yapılması için ihale düzenlendi. İkizce’deki Laleli Camii model örnek alındı.

Kayseri Kocasinan'ın çehresi yatırımlarla değişiyor!

Göreve geldiği günden bu yana Kocasinan’ı adım adım gezerek sıkmadık el, almadık gönül bırakmayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın çehresinin yatırımlarla değiştiğini söyledi.

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Çorum Mecitözü Konutları'nda başvurular 20 Mart'ta başlıyor!

TOKİ tarafından Çorum Mecitözü'de inşa edilen 141 Konut, 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi, Camii ve Şadırvan Projesi için başvurular 20 Mart – 28 Nisan'da alınacak.

Kayseri Kocasinan'a modern şadırvanlar!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii ’sinde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.

İznik Elmalı'nın çehresi değişiyor!

Kırsal kalkınmaya önem veren İznik Belediyesi, köylerde yatırımlara devam ediyor. Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın, Elmalı kırsal mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden mescit ve şadırvan inşaatını inceledi

İzmir Kemeraltı'ndaki tarihi şadırvanlar onarım bekliyor!

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

Kayseri Kocasinan'a yüzme havuzlu pazar yeri geliyor!

Kocasinan Belediyesi, pazar yerlerinin formatını değiştiriyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla içerisinde yüzme havuzu, düğün salonu, spor alanları ve kafeteryaların bulunduğu pazar yerleri yapımı için ilk adım atıldı.

Tuzla Hz. Osman Cami Kuran Kursu'nun temeli atıldı!

Tuzla’nın 60.camisi olarak 13 Haziran 2014’te hizmete açılan Hz. Osman Camisi’nin Kuran Kursu ve Şadırvanının temeli Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından atıldı.

Kocasinan şadırvan Haberi

Kocasinan şadırvan


Kocasinan Belediyesi, cami avlularındaki şadırvanları Selçuklu tarzında yeniliyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii ’sinde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.


Turgut Reis Mahallesine giderek, Turgut Reis Camii ’sinde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, cami çevrelerinde daha fazla yeşile ağırlık verilmesi ve farklı türde çiçeklerin artırılması yönünde çalışmalar yapılacağını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların daha yaşanabilir bir Kocasinan ve daha güzel bir çevre için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin yanı sıra ilçede okul, cami, hastane, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. ‘Temizlik imandandır’ anlayışıyla Kayseri'de bir ilk olan Cami Temizleme Ekibimiz, bölgemizdeki bütün camileri her...