26 / 04 / 2024

konak park tasarım yarışması

konak park tasarım yarışması

"Konak için tasarlıyoruz" atölye çalışmasına katılan üniversite öğrencileri, oturma alanlarından peyzaj düzenlemelerine kadar Konak’ın parkları için birçok farklı tasarım üretti.

Balıkesir Tasarım Parkı Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yeralan Bandırma Tematik Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

İşte Apple Park'ın tasarım sırrı!

Nisan ayında Kaliforniya'daki Santa Clara Vadisi’nde kapılarını açacak olan Apple Park'ın tasarım sırrının altından ne var? İşte detaylar..

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Gönye Proje Tasarım, Park Mavera tasarımı ile dikkat çekiyor!

İnşaat ve gayrimenkul yatırım şirketleriyle çözüm ortaklığı yapan Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal’ın iç mekan tasarımını üstlendiği Park Mavera Satış Ofisi, tasarım kurgusuyla dikkat çekiyor.

Tarsus Yarenlik Alanı Kentsel Tasarım projesinin temeli atıldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus Yarenlik Alanı Kentsel Tasarım Projesi ile Tarsus Kültür Park Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin temeli törenle atıldı.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'e tramvay ve kıyı tasarım eleştirisi!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları ve Kıyı Tasarımı projelerini eleştirdi.

Ağaoğlu Central Park için logo tasarımı yarışması düzenliyor!

Ağaoğlu, Bakırköy’deki şehir parkının hemen yanındaki Ağaoğlu Central Park projesi için uluslararası logo tasarımı yarışması düzenliyor. Başvuruları 15 Mart’a kadar sürecek yarışmanın büyük ödülü ise 10 bin dolar.

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdürüyor

Malkara'da kentsel tasarım devam ediyor!

Malkara Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından, kentsel tasarım çalışmaları kapsamında ilçedeki merdivenler boyanıyor.

Antalya Karaalioğlu Parkı ve çevresi kent tasarım projesi başlıyor!

Mecliste “Karaalioğlu Parkı ve Çevresi Kent Tasarım Projesi” kapmasında Atatürk Stadyumu alanının 49 yıllığına tahsis edilmesiyle ilgili yapılan protokol hakkında meclis üyeleri bilgilendirilecek.

Türkiye'nin en büyük şehir parkına tasarım yarışması!

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin ayrıntılarına SABAH ulaştı. 90 bin konutluk yeni şehrin ve 2.5 milyon metrekarelik şehir parkının kentsel tasarım projesi için uluslararası yarışma düzenlenecek.

konak park tasarım yarışması Haberi

konak park tasarım yarışması

Konak Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kent yaşamına katkı sağlayacak fikirlerini ve tasarımlarını öğrenmek için ‘Konak için tasarlıyoruz’ adıyla üç günlük bir atölye çalışması düzenledi. Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kadifekale’deki fidanlığında gerçekleştirilen atölye çalışmasına İzmir Ekonomi ve Yaşar Üniversitesi’nin İç Mimarlık ile Endüstriyel Tasarım bölümlerinin 3. ve 4. sınıfında eğitim gören 18 öğrenci katıldı. Belediye yöneticileri ile üniversite öğrencilerini aynı masa etrafında buluşturan çalışmaya katılan genç beyinler, Konak’ın parklarında kullanılmak üzere oturma alanları ve çöp kutuları ile peyzaj düzenlemeleri konularında birbirinden farklı tasarımlar üretti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ertan Demirkan ile Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Can Aysan’ın gözetiminde ikişerli gruplara ayrılan öğrenciler, kendilerine verilen bilgiler doğrultusunda tasarımlar hazırladı. Üniversitelileri Konak...