25 / 04 / 2024

konak yenileniyor mu

konak yenileniyor mu

Konak İskelesi'nin yakınında yer alan amfi yenilenecek. Ayrıca üç yeşil tepe daha oluşturulacak.Burada yer alan yürüyüş yolunun döşemesi ise kıyıdaki doğallığı pekiştirecek tuzlu suya dayanıklı ahşap malzeme ile kaplanacak.

İzmir Konak’a kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay bölgesinde yer alan riskli yapıların dönüşümüne ilişkin kararı bir sonraki aya bırakmadı ve belediye meclisini olağanüstü topladı.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Muğla Köyceğiz Otogarı yenileniyor!

Şehirdeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman ilçesinde tamamladığı tadilat işlemlerinden sonra Köyceğiz Otogarı'nı da yeniliyor.

Muğla Milas Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Muğla’nın Milas ilçesindeki Şehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor. Çim ekme, zemin bakımı çalışmalarının Ekim'de tamamlanması hedefleniyor.

Muğla Milas'taki Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor!

Muğla Milas'ta bulunan 100 yıllık Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor. Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan konak mahallelilin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Bodrum'da yollar yenileniyor!

Muğla Bodrum’un yolları, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yenileniyor. Yol ve Çevre düzenlemelerinin devam ettiği bölgede çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Muğla Patlangıç-Ölüdeniz Caddesi yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’ye yakışan kent imajı ve kimliğini güçlendirmek, vatandaşların güvenli kullanabilecekleri, kesintisiz yaya akışını sağlayan, ortak alanların erişilebilirliğini kolaylaştıran projesi ile Patlangıç –Ölüdeniz Caddesi’nin yenileme çalışmalarına başladı.

İzmir Konak'ın kaldırımları yenileniyor!

İzmir'in Konak ilçesi Murat Reis Mahallesi, 258 sokakta alt yapı çalışması için kazılan kaldırımlar, 1 ay sonra yenilendi.

İzmir Konak'taki okullar yenileniyor!

Belediyecilik faaliyetlerini rutin hizmetlerle sınırlı tutmayan Konak Belediyesi, eğitim yuvalarını bu yıl da unutmadı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fiziki eksiklikleri bulunan 37 okulu yeni eğitim öğretim yılı öncesi pırıl pırıl yaptı.

Muğla Fethiye'nin yolları yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yetki ve sorumluğunda bulunan yollarda bakım onarım ve asfalta hazırlık çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muş Varto'nın yolları yenileniyor!

Muş'un Varto ilçesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çamur ve toz nedeniyle halkın şikayetçi olduğu yollarda parke döşeme çalışmaları başlattı.

İzmir Konak'ta 185 park yenileniyor!

KONAK Belediyesi, yeşil alanlara yeni eklemeler yaparken, ilçe sınırları içinde kalan 185 park ve yeşil alanı yeni baştan tasarlıyor.

Muğla'nın yolları yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ula Akyaka Mahallesi’nde devam eden Ula Akyaka Atatürk Caddesi yol, bulvar düzenleme projesini yerinde inceledi.

konak yenileniyor mu Haberi

konak yenileniyor mu


Konak Büyükşehir, Pier'le kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik büyük bir alanı tümüyle ağaçlandıracak. Bu bölgeye en az 50 adet palmiye ağacı dikilerek oturma grupları yerleştirilecek. Üç yeşil seyir tepesi daha oluşturulacak. Bölgede iğde, ılgın, ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, teşbih ağacı, çınar yapraklı dut, çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen türlerden çok sayıda ağacın yanı sıra çalı fomıundaki bitkiler dikilecek. Geniş çim alanlar oluşturulacak. Özel olarak tasarlanmış ağaç altı ızgaralar ve ağaç altı aydınlatmalarla güvenlik ve estetik sağlanacak. Bitkisel peyzaj düzenlemesinin en dikkat çekici bölümleri ise palmiye parkı ve yeşil tepeler olacak. Konak İskelesi'nin yakınında yer alan ve yıllar içinde basamakları, yeşil dokusu bozulan amfi yenilenecek. Ayrıca üç yeşil tepe daha oluşturulacak.Burada yer alan yürüyüş yolunun...