25 / 04 / 2024

konkordato 2018

konkordato 2018

Ekonominin yeni gündem maddelerinden biri haline gelen konkordatoların geçen kasım ayında çok hızlandığı görüldü. Kasım sonu itibariyle konkordato sayısının bini geçtiği, hatta 1100’e çok yaklaştığı öğrenildi.

Konkordato: Kurtuluş mu, son mu?

İflas erteleme müessesesi yerine revize edilen konkordato yeniden uygulamaya konuldu. Düzenleme, alacaklılarla ticari durumu sarsılmış  borçlunun müzakere etmesine ve vardan anlaşmanın mahkemece tasdikine dayanıyor...

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

Ersa Yapı konkordato talep etti!

Mali anlamda dar boğaza düşen Ersa Yapı konkordato talep etti. Mahkeme şirket hakkında 5 Kasım 2018 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi...

Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu!

Asrın Konakları Marina ve Asrın Konutları projelerine imza atan Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu. Şirkete 17 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 3 ay süre ile geçici mühlet verildi...

Dekoral Alüminyum konkordato ilan etti haberi düzeltmesi!

Aluminance Yapı Sistemleri Limited Şirketi, 12 Ekim 2018 tarihinde Sözcü Gazetesi kaynağıyla sitemizde yayımlanan "Dekoral Alüminyum konkordato ilan etti!" ilişkin açıklama yaptı...

Balıkesir Yeni Havalimanı 2018'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni havalimanının müjdesini verdi. Uğur, Balıkesir Yeni Havalimanı'nın 2018'de açılacağını söyledi.

Kırıkkale İmam Hatip Lisesi 2018'de hizmete açılacak!

Kırıkkale Merkez'de inşa edilen Kırıkkale İmam Hatip Lisesi'nin yapımında sona yaklaşıldı. Okul, 2018 yılı eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

Halkalı-Sirkeci banliyö hattı 2018'in sonunda tamamlanacak!

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının entegrasyonu için kapatılan Halkalı-Sirkeci arası banliyö tren hattındaki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Ulaştırma Bakanı Ahmet “2018 sonunda bu iş tamamlanıyor” demişti.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Mektebim Konya Selçuklu Kampüsü 2018'de açılacak!

Konya'da 16 bin metrekarelik alanda inşa edilen Mektebim Konya Selçuklu Kampüsü'nün 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılması planlanıyor. Kampüs, iki bloktan oluşuyor.

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

Çanakkale Plevne Ortaokulu 2017- 2018 yılına yetişecek!

Çanakkale Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, inşaatına yeniden başlanan Plevne Ortaokulu Hizmet Binası'nı inceledi. Okulun, 2017- 2018 yılına yetiştirilmesi planlandığını söyledi.

konkordato 2018 Haberi

konkordato 2018

Hürriyet yazarlarından Erdal Sağlam, bugün köşesinde "Konkordato sayısı kasımda hızlandı, bini geçti" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Ticaret sicili gazetesi kaynaklı değerlendirmede, ekim sonu itibariyle yaklaşık 750 olan konkordato sayısının kasım sonunda 1100 rakamına çok yaklaştığını belirledik. Dolayısıyla sadece kasım ayında yaklaşık 350 adet konkordato kararının ticaret sicili gazetesinde yayımlandığını söyleyebiliriz.

Daha önceki aylar itibariyle kesin rakamları bilmiyoruz ama kasım ayının en yüksek konkordato sayısına ulaşılan ay olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir başka şekilde söyleyecek olursak; “2018 Kasım ayı tarihte en yüksek konkordatonun yaşandığı ay oldu” da diyebiliriz.

Peki, kasım ayından sonra konkordato sayısı bu kadar yüksek olmaz mı?

Bunu söylemek için biraz erken ama bundan sonra sayının kasım ayı kadar olmayacağı söylenilebilir. Bunun birinci nedeni hükümetin konuya el atmış olması. “İflas...