16 / 04 / 2024

konut alan yabancıya oturum izni

konut alan yabancıya oturum izni

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bugün, oturum izni için gereken yatırım tutarını 100 bin dolara çeksek; yabancıya oturum iznini de noterde versek, ülkemize çok ciddi bir ihracat geliri ve katma değer oluştururuz” dedi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Temmuz ayında yabancıya 4 bin 495 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Temmuz'da yabancıya 4 bin 495 adet konut satıldı.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor bekleniyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında rekor beklediklerini belirtti.

Nisan'da yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan ayında yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı.

konut alan yabancıya oturum izni Haberi

konut alan yabancıya oturum izni

Son yıllarda rekor üstüne rekor kıran; 2017 senesini de 1,4 milyon adetlik konut satışıyla tamamlayan gayrimenkul sektörü, yabancı yatırımcıların da radarında… Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; bu yılın ilk yarısında yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artışla 11 bin 816'ya ulaştı.

YABANCIYA SATIŞTA REKOR KAPIDA

Yabancıların Türkiye pazarına olan ilgisinde son dönemde çok ciddi bir hareketlilik olduğunu belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Özellikle Irak ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden çok sayıda yatırımcı Türkiye pazarıyla yakından ilgileniyor. Aynı şekilde Rusya ve İran’dan da çok ciddi bir talep gözlemliyoruz. Tabii bunda son dönemde dövizde yaşanan yükselişin de payı var. Yılın kalanında da bu ilginin devam etmesi durumunda, yabancıya konut satış rakamının 25 bini...