28 / 03 / 2024

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz

ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatırımcılann dikkat ettiği kriterleri sıraladı..

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Altın alırken bunu yapanlar köşeyi jet hızıyla dönüyor! Altın alacaklar köşeyi dönmek için gelin

Altın alımı yapmak isteyen vatandaşlar altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Altın alımında çok dikkat edilmesi gereken bir detayı sizler için hazırladık.

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Ev fiyatları ikiye katlandı! Doğru konutu bulmak için bu detayları gözden kaçırmayın! Ev almak isteyenler dikkat!

Ev fiyatlarının ikiye katlandığı bu dönemde doğru evi bulmak da zorlaştı. Ev alacak vatandaşlar 'Konut alırken nelere dikkat edilmeli?, Kendime uygun evi nasıl seçerim?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Yatırımcılar dikkat!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa, gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olmakla birlikte, uygun fiyatlı arsaları nitelendirmektedir. Kupon arsa almak herkes için büyük fırsat olsa da bu tarz arsaları alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır…

Ev alacaklar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında maketten konutu satışını kaleme aldı. Peki maketten konut alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte detaylar...

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz Haberi

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz


ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatınmcılann dikkat ettiği kriterleri sıraladı. Tümen'e göre konut satın almak isteyenler öncelikli olarak toplu ulaşım koşullarını inceliyor ve sonrasında ödeme koşullarını dikkate alıyor. 


- Toplu ulaşım ve lokasyon Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü aralıksız büyümesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı Eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırıldı. Bu rakam 1 yıl öncesinde 102 bin 280 olarak hesaplanmıştı. Peki, insanlar konut satın alırken nelere dikkat ediyor? ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Uzmanlar, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatırımcıların dikkat ettiği kriterleri sıraladı Kadir Tümen'e göre ev satın almak isteyenler için ödeme koşulları ve ulaşım...