19 / 04 / 2024

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz?

Konut alırken nelere dikkat ediyoruz?

ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatırımcılann dikkat ettiği kriterleri sıraladı..




ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatınmcılann dikkat ettiği kriterleri sıraladı. Tümen'e göre konut satın almak isteyenler öncelikli olarak toplu ulaşım koşullarını inceliyor ve sonrasında ödeme koşullarını dikkate alıyor. 


- Toplu ulaşım ve lokasyon Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü aralıksız büyümesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı Eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırıldı. Bu rakam 1 yıl öncesinde 102 bin 280 olarak hesaplanmıştı. Peki, insanlar konut satın alırken nelere dikkat ediyor? ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Uzmanlar, konut ve ticari ünite satın almak isteyen yatırımcıların dikkat ettiği kriterleri sıraladı Kadir Tümen'e göre ev satın almak isteyenler için ödeme koşulları ve ulaşım büyük önem arz ediyor. Tümen, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Türkiye'de gayrimenkul yatırımları her geçen gün artıyor. Bu artış, potansiyel yatırımcıların daha nitelikli gayrimenkul bilgilerine de ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. Son yıllarda üretilen yeni konut projelerinin yanında, eski konutlara olan talep ve işlem sayısında da artış gözleniyor. Bu doğdepreme dayanıklılık konut alıcılarının önem verdiği unsurlar" rultuda eski konut alımında potansiyel yatırımcıların konut alırken, konut kredisi, tapu bilgileri gibi konularda daha fazla ve doğru bilgileri ihtiyacı var. Yeni konutlarda ise inşaat firmasının daha önce yaptığı projeler, teslimat tarihleri, finansman seçenekleri öncellikli incelenmesi gereken konular. 


- Doğru Bilgi 

Kadir Tümen, ticari gayrimenkullerde teknik bilgiye ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Tümen, "Satın alınması muhtemel gayrimenkulün öncellikle iskdurumu sorgulanmalı ve bu mülkte hangi işin yapılabileceği, iş kolu belli ise yapılacak işin gerekli fiziksel özelliklere ve yasal yönetmeliklere sahip olup olmadığı araştırmalıdır. Bu arada yapmış olduğu yatırımın geri dönüş süresi, konutun bulunduğu bölgenin gelecekteki değer artışı ve gelişimi ise hesap edilmesi gereken önemli parametreler. Potansiyel yatınmcılar bahsedilen konular ile ilgili ne kadar nitelikli bilgi alırlarsa o derece doğru bir yatırım yapmış olacaklardır" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön