26 / 04 / 2024

konut çöp vergisi

konut çöp vergisi

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen Çevre temizlik vergisi yılın belli dönemlerinde iş yeri, konut ve diğer binaların kullanıcılarından alınıyor. İşte çöp vergisi 2014 bilgileri...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

Konut emlak vergisi 2018!

Konut sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi için ödemeler 1 Mart'ta başlıyor. Peki, konut emlak vergisi 2018 ne kadar?

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

konut çöp vergisi Haberi

konut çöp vergisi

Çöp vergisi 2014!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen Çevre temizlik vergisi yılın belli dönemlerinde işyeri, konut ve diğer binaların kullanıcılarından alınıyor.


Çöp vergisi mükellefleri yukarıda da belirttiğimiz gibi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.

Konutlar için çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanarak su faturalarına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için vergi ödemesinin belediyeye yapılması gerekiyor. 


İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisi ne zaman ödenir?

İlk taksit: Mart, Nisan ve Mayıs ayları,

İkinci taksit: Kasım ayı.


Çöp vergisinden muaf olan yapılar:

Genel ve Özel İl İdareleri

Yardım Kuruluşları

Üniversiteler

Üniversitelerin kullandıkları binalar

İbadethane binaları

Karşılıklı olmak kaydıyla elçiliklerin kullandıkları binalar

Söz konusu konsolosluklarda çalışanların ikamet ettiği binalar

Uluslararası kuruluşların kullandıkları binalar


Çöp vergisi ne kadar 2014?

2014...