24 / 04 / 2024

konut eş şerhi

konut eş şerhi

Kadınlar tapu müdürlüklerine evlilik cüzdanı ile başvurarak "bu konut sadece kocamın değil, aile konutudur" şerhini koydurabilecek. Böylece eşten izinsiz konut satılamayacak...

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yaşam başladı! Mesa Bodrum Demirbükü nerede?

Mesa Bodrum Demirbükü projesinde yaşam başladı. Villa ve rezidans konut çeşitlerinin yer aldığı projede tapular hemen teslim edilecek. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Prata Riverside Village projesinin İstanbul lansmanı yapıldı!

Nehir kenarında modern bir alanda konut, eğlence ve perakende seçenekleriyle beraber sunulan ofis, halka açık sahil parkı ile Lizbon'daki perstiji en yüksek gayrimenkul projesi Prata Riverside Village, İstanbulluların beğenisine sunuldu. 

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

TOKİ 100 bin sosyal konut E devlet başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 100 bin sosyal konut E devlet başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ 100 bin konut başvuru detayları 2020...

VW’nin konut talebine TOKİ çözümü!

Türkiye’ye 943 milyon 500 bin liralık yatırım yapmaya karar veren Alman otomotiv firması VW’nin Manisa’da şirket kurması bölgeyi heyecanlandırdı. VW’nin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu kaydedildi.

Coldwell Banker’dan Global Luxury eğitimi!

Coldwell Banker Profesyonelleri için özel olarak düzenlenen Global Luxury Lüks Konut Eğitiminin ilki 24- 25 Mayıs tarihleri arasında Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısında yapıldı. 

Akdamar Sky Suit Kasım 2019'da tamamlanacak!

Gelişim ve değişim sürecine giren Kartal’da inşaat hareketliliği de sürüyor. Konut çeşitliliği açısından zengin bir bölge olan Kartal; kira çarpanı, arsa değeri ve yatırım bedeli gibi parametrelerle yatırımcılar için kısa ve uzun vadede önemli fırsatlar da sunuyor.

Emlak Konut'tan büyük Ramazan fırsatı!

Emlak Konut çeşitli projelerdeki arsa ve ticari ünitelerini açık artırma ihalesiyle satışa çıkarıyor. "Emlak Konut'tan büyük Ramazan fırsatı" sloganıyla duyurulan ihale kapsamında 240 aya varan vade yapılıyor ve büyük ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Samsun Canik'te Panaroma Otel açıldı!

Birçok özel sağlık, konut, eğitim, turizm yatırımının gerçekleştiği Canik ilçesinde yeni bir otelin daha açılışı yapıldı. Canik Belediye Başkanı Genç, Panaroma Otel'in açılışını gerçekleştirdi.

İzmir Torbalı'nın imar haritası tamamlandı!

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

Emlak Konut İstinye arsası bugün ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün saat 14.30'da Sarıyer İstinye'deki turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanı olarak kabul edilen 6 parsel arsasını satışa çıkarıyor.

AKG Gazbeton konut sektöründe yenilikçi çözümleri paylaşıyor!

AKG Gazbeton, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek ve konut eğilimlerinin konuşulacağı Konut Konferansı’na bu yıl da yenilikçi ürün ve çözümleriyle katkı sunmaya hazırlanıyor. Etkinlik 25 Kasım'da Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

konut eş şerhi Haberi

konut eş şerhi

Türkiye'de evli çiftlerin birlikte yaşadığı konutların tapuları bundan sonra bir kişinin değil, "ailenin" üzerine kayıtlı olacak. Kadınlar tapu müdürlüklerine "bu konut sadece kocamın değil, aile konutu" şerhini koyduracak. Böylece eşinin rızasını almadan kimse ev satamayacak. Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek ya da eşlerin "bu ev benim" diyerek diğerini evden kovmasını önlemek için mahkeme kararıyla uygulanıyor. Yargı sürecinin uzunluğu ile şiddet mağduru olan ve evden atılan kadınların durumu açısından, mahkeme kararı çıkarmak zor oluyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Meclis'e sunulan torba yasayla aile konutu şerhlerinde "mahkeme kararı" alınmasına yönelik uygulamaya son verilecek. Aile konutu şerhinde ilk tartışma, Danıştay 10'uncu Dairesi'nin şerhin tapu müdürlüklerinden alınmasını içeren genelge ve tüzük hükmünü iptali ile...