19 / 04 / 2024

VW’nin konut talebine TOKİ çözümü!

VW’nin konut talebine TOKİ çözümü!

Türkiye’ye 943 milyon 500 bin liralık yatırım yapmaya karar veren Alman otomotiv firması VW’nin Manisa’da şirket kurması bölgeyi heyecanlandırdı. VW’nin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu kaydedildi.



Merkezi Almanya'da bulunan Volkswagen (VW), Manisa'da 943.5 milyon lira sermayeli 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ' unvanlı şirket kuruldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda Volkswagen Turkey, 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile Manisa'da bulunurken, şirketin merkezi 'Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/ Manisa' oldu. Yan sanayisi ile bir arada yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen fabrikanın Manisa'nın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi ile Manisa OSB arasında 4 bin dönümlük bir alana kurulması amaçlanıyor. Bölgede bulunan arazilerin tapu ve kamulaştırma işlemlerinin büyük ölçüde yapıldığı belirtilirken, Alman devinin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu ve görüşmeler devam ediyor.

TOKİ ÇÖZÜMÜ

Volkswagen'in konut talebi üzerine bakanlıklar düzeyinde Yunusemre Belediyesi ve OSB'nin görüşmelerde gerçekleştirdiğini kaydediyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Yunusemre Belediyesinin  TOKİ  işbirliği ile yapmayı planladığı 5 bin konutluk 'Gürle OSB Kent' projesinin VW'nin talebinin karşılayacağını kaydetti.


Geri Dön