25 / 04 / 2024

konut faiz oranları

konut faiz oranları

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Bolgönül, konut kredisi faiz oranlarının piyasa üzerindeki etkisini kaleme aldı. İşte detaylar...

Bankalar konut kredi faizlerini indirmeli!

Müteahhitlerin inşaat malzemelerine gelen yüzde 100'e varan zammı fiyata yansıtmadığını dile getiren Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin, bankaların da fedakarlık yaparak faiz indirmesini istedi.

Konut talebi devam ediyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Başkanı Altan Elmas, Türk insanının geleneksel konut talebinin güçlü bir şekilde devam ettiğini söylüyor..

Artan faiz yatırımcıyı konuttan uzaklaştırdı!

Konut faizleri artınca, yatırımcılar konut yerine mevduat gibi başka yatırım araçlarına yöneldi. Bu nedenle artık sektörde sadece yaşamak için konut alımı yapılıyor. 

Ev satın almada ‘faizsiz’ dönem vatandaşın yüzünü güldürüyor!

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara çağrı yapmasıyla indirilen konut faizleri, konut satışlarında artış yaşanması sağladı.

Yatırım için tüm bankalar faiz oranlarını düşürmeli!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sürdürülebilir büyüme için özel sektörün yatırım finansmanına uygun maliyetle erişebilmesi gerektiğini belirterek, tüm bankaların piyasa dengelerini gözeten bir hassasiyetle faiz oranlarını düşürmelerini beklediklerini söyledi.

Konut almak için doğru zaman!

Alaydın Yapı A.Ş. satış ve pazarlama müdürü Dilek Yaldız, "Yatırımcılar ve ev sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı merak ediyor. İnşaat şirketleri çok cazip kampanyalar sunuyorlar''dedi.

Markalı konut üreticileri 7 projede faiz oranlarını indirdi!

Merkez Bankası dün faiz koridorunun üst bandında yarım puanlık indirim yaptı. Markalı konut üreticileri ise bankalardan hızlı davranarak 1.29'a dayanan konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekti.

Selçuk Başak: Konut faiz oranları düşürülmeli!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, 1 Kasım seçim sonuçlarının gayrimenkul piyasasına olası yansımaları ve beklentilerini değerlendirdi.

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz ayının ilk günlerinde en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0,98'den başlıyor. En son güncelleme 29 Haziran'da DD Mortgage tarafından yüzde 0,94 olan faiz oranı, yüzde 0,98'e yükseltilmişti.

Seçim konut faiz oranlarını yükseltti!

Konut kredisi için bekleyen binlerce vatandaşın, koalisyon kararıyla konut finansmanı maliyeti arttı. Vatandaşlar 120 ay vadeli 100 bin lira kredi için 20 bin lira fazla ödeyecek.

Konutta faiz oranları nisan sonrası düşecek!

Konut üretiminde en büyük sorunlardan biri olan yüksek faiz oranlarının, ilkbahar ile düşmesi bekleniyor. Yüksek faiz talebi adeta bıçak gibi kesiyor, alıcıları sonu olmayan beklentilere sokuyor

Yılın ilk 3 ayında villa inşaatları devlette yüzde 562 arttı!

Orta gelirlinin konut almak için yeterli ekonomik güce sahip olmaması ve yüksek faiz, müteahhidi lüks konuta yönlendirdi. Bu yılın ilk 3 ayında villa inşaatları özelde yüzde 134,72, devlette yüzde 562 arttı.

Cem Çelik: Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gitmesi inşaat sektörünü hareketlendirecek!

Elit Yapı AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, özellikle büyükşehirlerde son birkaç yıldan beri yoğun konut üretimi olduğunu, bu üretimin rekabetin yanı sıra kalitenin de artmasına neden olduğunu kaydetti...

Barış Dumankaya: Yabancılara konut satışımız yüzde 317 arttı!

Yurtiçinde kaybettikleri satışları yurtdışından müşterilerle dengelediklerini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “2013 ve 2014’ün ilk 4 aylarını karşılaştırdığımızda satışlarımız yüzde 317 arttı.” dedi...

Konut kredi faiz oranları çakıldı! ING, Garanti, Akbank, VakıfBank ve Halkbank duyurdu...

Yeni ev almak isteyen vatandaşlar bankaların faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki İş Bankası konut faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Bankalar muslukları kapattı! Faiz oranları güncellendi!

Vatandaşlar, koronavirüs salgını sonucunda bankalara gitmeden önce güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki faiz kararı sonrası konut faiz oranları yükselecek mi? Faiz artışı vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde faiz oranları değişti mi?

Kamu bankaları ikinci el konut faiz oranları kampanyasında değişikliğe gitti. Faiz oranı 0,79'a yükselirken, vade kısaldı, ödemesiz dönem de sona erdi. 

Konut faiz oranlarının piyasa üzerindeki etkisi!

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Bolgönül, konut kredisi faiz oranlarının piyasa üzerindeki etkisini kaleme aldı. İşte detaylar...

ICBC kampanyalı konut faiz oranlarında indirim!

ICBC Bank kampanyalı konut kredisi faiz oranları için indirim uyguladı. Banka indirim sonrası en düşük konut kredisi faiz oranı sunan banka oldu...

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98'e indi mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun geçtiğimiz günlerde açıkladığı konut faiz oranlarının yüzde 0.98’e indirilmesi vatandaşların büyük bölümü tarafından yanlış anlaşıldı.

Ziraat Bankası'nda konut faiz oranı 0.98!

Konut faiz oranlarını düşüren ilk banka olan Ziraat Bankası'nda yüzde 0.98 faizle konut kredisi kullanılabiliyor..

İlhan Erdal: Konut faiz oranlarında düzenleme yapılmalı!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, yükselen faiz oranlarının konuta olan talebi düşürdüğünü söyledi..

Konut faiz oranları 2016'da yüzde 11 seviyelerine kadar geriledi!

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, konut faiz oranlarının 2016 yılının başında ortalama yüzde 14 seviyelerinden yıl sonu itibarıyla 11.43 seviyelerine kadar gerilediğini belirtti.

Konut kredisi faiz oranları yedi bankada güncellendi!

Yedi bankanın konut kredisi faiz oranları bugün güncellendi. Beş bankanın faiz oranlarında yükseliş yaşanırken, iki banka faiz oranlarını düşürdü. İşte konut faiz oranlarında son durum...

Akbank'da konut kredisi faiz oranları yüzde 1.05'e indi!

Temmuz ayında faiz oranlarını değiştiren Garanti Bankası, Şekerbank, Kuveyttürk ve Vakıfbank’ın ardından Akbank da kredi faiz oranlarını güncelleyen bankalar arasında yer aldı.Akbank'da konut kredisi faiz oranları yüzde 1.05'e indi.

Konut kredisi faiz oranları, satışları en çok etkileyen faktör!

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi satışlara olumsuz yansırken, son iki ayda faizlerin 0.90'lara gerilemesi, piyasalara doping etkisi yaptı.Konut kredisi faiz oranları satışları en çok etkileyen faktör oldu.

konut faiz oranları Haberi

konut faiz oranları

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül, konut kredisi faiz oranlarının piyasa üzerindeki etkisini kaleme aldı. İşte yazının detayları;

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi uzun süredir kötü giden yerli konut satışının ivme kazanması için bir umut olmuştur.  Konut alımında gerek ülke ekonomisinin kötü olması gerekse uzun süredir bankaların kredi vermede ki iştahsızlığı yerli konut satışını durduracak seviyelere getirmiştir.

Uzun süredir ülkemizde konut alımı artık bir yatırım aracı olarak görülmemektedir. Bunun en büyük nedeni alternatif yatırım aracı olan döviz alım satımının yatırımcı için çok daha cazip bir yatırım aracı haline gelmesidir. Bu süreçte sadece yatırımcı müşteri değil oturumcu müşteride konut alımından kendini geri çekmiş bulunmaktadır. Piyasada ki yüksek faiz oranları oturum amaçlı alım yapan müşterilerin satın alım isteğini ve gücünü kiralık daire...