19 / 04 / 2024

konut fiyatları zam 2020

konut fiyatları zam 2020

İZTO meclis üyesi ve KAMDER başkanı Niyazi Gültekin, faiz indirimi sonrasında konut satışlarının ne durumda olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gültekin, konut satışları zirve yapacak dedi ve yeni yapılacak konutların daha pahalı olacağına dikkat çekti...

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarında yeni zam dalgası geliyor! Fiyatlar resmen tavan yapacak!

İnşaat sektöründe kalifiyeli usta ve kalfa problemi giderek büyürken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, inşaat sektörüne yönelik açıklama yaptı. Durbakayım, konut fiyatlarının yüzde 20-25 oranında artacağını ifade etti. İşte konuya ilişkin detaylar...

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor...

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Antalya, kiralık konut fiyatlarındaki artışta zam şampiyonu olurken, Trabzon ise Antalya'dan sonra kiraların en çok zamlandığı ikinci şehir oldu. Peki Trabzon'da konut fiyatları neden yükseliyor?  İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki zam oranını açıkladı! İşte en fazla değer kazanan iller

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye genelindeki konut fiyatlarındaki bir aylık artış miktarını açıkladı. Buna göre nisanda fiyatlar marta göre yüzde 10,2, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 127 oranında arttı. İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 142 oldu.

Konut fiyatlarına yüzde 30 zam!

Tüketimi canlandırmak amacıyla vatandaş krediye, artan talebi gören konut sektörü de zamma boğuldu. Düşük faizli kredilerden sonra konut fiyatları yüzde 30 arttı...

Konut fiyatlarına zam gelecek!

Eventuum tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı dün yapıldı. Organizasyona katılan inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri konut fiyatlarına zam geleceği mesajını verdi. 

Konut fiyatları demir zamından etkilendi!

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Çin’in demir üretimini azaltması nedeniyle Türkiye piyasasında demir fiyatlarının yüzde 60 zamlandığını söyledi. Karslıoğlu, bu durumun konut fiyatlarını etkilediğini belirtti.

Betona yapılan zam konut fiyatlarını arttırır mı?

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. İzmir'deki hazır beton firmalarının yaptığı yüzde 35'i bulan zamma tepkiler çığ gibi büyüyor.

Önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam yapılacak mı?

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman bu maliyetlerin önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağını belirtti.

Konut fiyatları geriler mi?

Gayrimenkule ilginin gittikçe arttığını söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, "Konut fiyatlarının gerilemesi söz konusu değil. Bir yandan artan döviz girdi maliyetlerini artırıyor. Zam kaçınılmaz hale geliyor" dedi.

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansıyacak!

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

Dolardaki artış konut fiyatlarına zam olarak yansıyabilir!

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

Konut fiyatlarına 1 yılda yüzde 17,57 zam geldi!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında Şubat sonu itibarıyla yıllık artış yüzde 17.57'ye çıkarken, İstanbul'daki artışlar yüzde 27.74'ü buldu..

konut fiyatları zam 2020 Haberi

konut fiyatları zam 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 4’lü kredi paketinde konut kredisi faizleri cumhuriyet tarihindeki en düşük seviyesine indi ve yüzde 0,64 oldu.

İZTO meclis üyesi ve KAMDER başkanı Niyazi Gültekin faiz indirimi ile koronavirüs salgını sürecinde gerileyen konut satışlarının zirveye ulaşacağını belirtti. 

Kamu Bankaları’nın 4’lü kredi paketinde konut sektörüne çok büyük destek geldi. Sıfır konutta faiz oranları 0,64’e, ikinci elde yüzde 0,74’e geriledi. Vadeler ise 180 aya uzatılırken İstanbul, İzmir ve Ankara’da kredi kullanım miktarı 500 bin TL’den 750 bin TL’ye yükseltildi.

İzmir Ticaret Odası meclis üyesi ve Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin konut kredisi paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN DÜŞÜK ORAN

Niyazi Gültekin, konut satışlarının Kovid-19 etkisiyle yarı yarıya düştüğü belirtti ve bu dönemde...