24 / 04 / 2024

konut hesabı 2017

konut hesabı 2017

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi geliyor. Uygulamaya Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

7 bin kişi konut hesabı açtırdı!

Ev sahibi olmayanların konut edinmelerine destek amacıyla başlatılan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı" uygulaması kapsamında 4 ayda 7 bin kişi bankalarda konut hesabı açtırdı.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

Konut hesabı 2021!

Devlet, ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere destek veriyor. Peki konut hesabı uygulamasına 2021 desteği ne kadar? İşte konut hesabı 2021 destek oranı... 

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...

Konut hesabı hangi bankalarda açılır?

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. Peki konut hesabı hangi bankalarda açılıyor?

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği alabiliyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Kimler yararlanabilir?

İlk kez konut alacaklar dikkat! Konut hesabıyla ilgili her şey!

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı ödeme planı nasıl? İşte detaylar...

konut hesabı 2017 Haberi

konut hesabı 2017

Geçtiğimiz yıl hükümet tarafından başlatılan "konut hesabı" uygulaması ile herkesin ev sahibi olması amaçlanıyordu. Geçen yıl yoğun ilgi gören uygulamaya bu yıl da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.


EV ALANA 15 BİN 575 LİRA

Vatandaşlar konut hesabı uygulaması kapsamında 13 farklı bankada açılan hesaplarda toplamda 60 milyon lira biriktirdi. Ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar, konut hesabına 5 yıl boyunca düzenli ödeme yapmaları halinde ise devletten 15 bin 575 lira alacak.


KONUT HESABI AÇMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısından faydalanabilmek için Türk vatandaşı olmak, konut sahibi olmamak ve konut hesabına en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmak...