25 / 04 / 2024

konut ihtiyacı 2017

konut ihtiyacı 2017

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı ve aynı zamanda düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Fuara katılan Nazmi Durbakayım; ''Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir'' dedi.

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Konut ihtiyacı satışa dönmüyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutta ihtiyacın yüksek olmasına rağmen satışların artmaması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in "Konut İhtiyacı Satışa Dönmüyor!" başıklı o yazısı... 

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Kırklareli Demirköy'in konut ihtiyacı artıyor!

Kırklareli  Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, ilçenin konut ihtiyacının arttığını dile getirerek TOKİ konutlarının ilçeye kazandırılması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Akıllı binalar, artan konut ihtiyacına çözüm olabilir!

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Peki artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir?

Türkiye'de konut ihtiyacı artarak devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'de halihazırda nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını söyleyerek, "Yaklaşık 19,5 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de nüfus artışına oranla konut ihtiyacı da artarak devam ediyor." diye konuştu.

Yabancılara konut satışında 9 ayda 2017'yi solladık!

Yılın ilk 9 ayında gerçekleşen yabancılara konut satışı, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 58,5 artışla 24 bin 155'e ulaştı. Sektör temsilcileri gurbetçilerden ciddi ilgi gördüklerini aktardı...

Konut sektöründe sosyal konut ihtiyacı!

Kırsal kesimlerden kentlere gelen ya da dar gelirli vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için devlet destekli yapılan ucuz daireler olan bilinen sosyal konut projelerin yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatılmalı...

Kenya'daki konut ihtiyacı Türkiye için büyük fırsat!

KNCCI Başkan Yardımcısı James Mureu, "Kenya’da her yıl toplam 150 bin adet konut ihtiyacı doğuyor. Yıl içerisinde bu rakama ulaşamazsak bir sonraki yıl ihtiyaç 250 bin adede ulaşıyor. Bu durum da Türkiye inşaat sektörü için büyük bir fırsat oluyor" dedi...

Konut ihtiyacına özel faiz gelmeli!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, "Konut kredisi faizleri müşteriyi olumsuz etkiliyor. Konut ihtiyacına özel faiz gelmeli." dedi.

Emlak Konut GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2017 gelir tablosunu yayınladı..

konut ihtiyacı 2017 Haberi

konut ihtiyacı 2017

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı ve aynı zamanda düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'ne yoğun ilgi gösterildi.  CNR Emlak 2017 Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi'ne önemli isimler katılım gösterdiler. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak 2017 Fuarı'na katılanlar arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,  İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da bulunuyor. İşte katılımcıların konuşmaları.. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "50-100 binlik nüfuslarda belli bir üretim perspektifine uygun odaklanmış olunsa, şehrin hem trafik yükü azalır hem de dünya çapında ürünlerin üretilmesi ve hizmetlerin verilmesi mümkün hale gelir." dedi.

Demircan, 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'nda...