19 / 04 / 2024

konut kredisi hayat sigortası iadesi

konut kredisi hayat sigortası iadesi

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi kullanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

Dev konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Kamu bankaları tarafından normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için başlatılan konut kredisi kampanyası başladı. İşte kamu bankalarının başlattığı dev kampanya...

İş Bankası’ndan yüzde 0.95 faizli konut kredisi!

İş Bankası hayat sigortalı kampanyalı konut kredisi için aylık %0.95 faiz oranı ile kredi sunuyor. Bankadan %0.95 faiz oranı ile konut kredisi hesaplama maliyeti ne kadar oluyor?

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Tüketici Mahkemesi konut kredisi kullanırken yapılan hayat sigortalarıyla ilgili emsal olacak bir karar verdi. Hayat sigortası yapmadan ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?

Konut kredisi erken ödeme tazminatında değişiklikler yapıldı!

Konut kredisi erken ödeme tazminatı 12 ay içinde %2’den %1’e düşürülürken, bankaların yaptığı hayat sigortası zorunluluğu kaldırıldı. Hayat sigortası, tüketici isteğine bağlı olarak kredi alınan banka dışından da yaptırılabilecek.

Konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi kullanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi!

Soma'ya yapılacak yardımla ilgili paketin değerlendirilmesinin ardından hazırlanan yasa tasarısı TBMM’ye gönderilecek. Pakette Soma' da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi verilmesi de yer alıyor...

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi!

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi. Bankanın, sigorta hedeflerini tutturmak için, konut kredisi kullanan ve bu krediyi ödeyen bir vatandaşa, konutun satılmasına rağmen konut kredisi poliçesi yapıldığı belirlendi.

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken, tüketicilere hayat sigortası da yapılıyor. Peki konut kredisinde hayat sigortası ne işe yarar? Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? İşte yasal esaslar...

konut kredisi hayat sigortası iadesi Haberi

konut kredisi hayat sigortası iadesi

Konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi başvurusu onaylanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor.


Bu sigortalar arasında hayat sigortası, konut sigortası ve DASK sigortası da bulunuyor. Peki, tüm bu sigortalar zorunlu mudur? Örneğin konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?


Konut kredisinde kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK olup; Bu sigorta dışındaki sigortalar isteğe bağlı oluyor.


Konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen diğer sigortalar, tamamen isteği bağlı, kanunen de yaptırılması zorunlu olmayan evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipidir. Bu sigortaların iptali de mümkün olabiliyor.


Hayat sigortası iptali için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti...