26 / 04 / 2024

konut maliyetleri 2019

konut maliyetleri 2019

Kamu bankaları konut kredi faiz oranlarını yüzde 0.99’a düşürünce uzun süredir durgun bir dönemden geçen konut pazarını hareketlendirdi.

Bankaya değil konuta yatırım zamanı!

İzmirli inşaat sektörü temsilcileri, yaz ayları sonunda konut fiyatlarının artacağını söylerken, “Şimdi bankaya değil konuta yatırım yapın” yorumunda bulundu.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konut fiyatlarında yaşanan artış meclise gündemine girdi. CHP'li Ulaş Karasu artan konut maliyetleri ve fiyatlarına yönelik araştırma önergesi verdi.

Konut maliyetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonu artırıyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, yaptığı açıklamada, konut maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde enflasyonu ilk anda düşünülenden daha çok katkı sağlıyor olabileceğini dile getirdi.

Abdüssamet Bahadır: Konut maliyetleri satış fiyatlarından çok daha fazla arttı!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın inşaat maliyetlerinin altında kaldığını söyledi.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2021'de ödenecek!

Değerli konut vergisi, 2019 sonunda çıkan 7194 sayılı yasayla birlikte gündeme geldi. Vergi, 2021'de hayata geçecek. İlk taksit Şubat 2021'de, ikinci taksiti ise Ağustos 2021'de ödenecek. 

Kredilerin yüzde 8’i konuta!

Geçtiğimiz Temmuz ayında verilen konut kredileri, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 45 artış gösterirken, 3.5 trilyon TL'lik toplam nakdi kredinin içinde 269 milyar TL'ye ulaştı ve yüzde 7.9’luk orana sahip oldu.

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut Gaytimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Birinci Temettü tutarı olan 76 milyon 646 bin TL kar payının, şirket ortaklarımızın maliki bulundukları paylarımızın 2019 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt dağıtılmasına karar verildi...

Emlak Konut GYO 2019 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut GYO 2019 yılı kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı...

Konut fiyatlarına bahar zammı!

Konut maliyetleri bir ay içinde yüzde 5 arttı. Düşen konut kredisi faizlerinin etkisiyle talepteki yükseliş ve konut maliyetlerindeki artış fiyatlara yansıdı. Konut fiyatlarının bahar aylarında sert yükselişler göstermesi bekleniyor.

konut maliyetleri 2019 Haberi

konut maliyetleri 2019

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan haftalık bültene göre, 2 Ağustos’ta 178 milyar 478 milyon olan konut kredisi hacmi, 29 Ağustos’ta 181 milyar 93 milyon oldu. Konut kredilerinde 4 haftalık büyüme 2.6 milyar liraya ulaştı.

2 YILDIR GERİ GİDİYORDU

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 2 yıldır düşmeyen konut kredi kullanımının ağustos ayında düştüğünü söyledi. Elmas, “Vatandaş krediyi ödüyor ama yeni kredi kullanılmıyordu. Ağustos ayında ise beklenen ivme yakalandı. Kamu bankalarının faizi 0.99’a çekmesiyle sektörümüz hareketlendi. 0.99 insanlarımızın bildiği, alışkın olduğu bir oran. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler alıma geçti” açıklamasında bulundu. Ağustos ayında 130-140 bin adetlik konut satışı beklediklerini söyleyen Elmas, şuan 1.20-1.35 seviyesinde olan özel banka kredi oranlarında da azaldığını kaydetti.

BAĞLI PARA ÇÖZÜLÜYOR

Gayrimenkul...