26 / 04 / 2024

konut riski

konut riski

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Teoman Rıza Güneri, inşaat sektörü açısından 2006'nın çok güzel bir yıl olduğunu hatırlatarak, "2007 de güzel bir yıldı, ancak 2006'nın sektör için farklı bir önemi var.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı!

Afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi çerçevesinde sağlanacak konut ve işyeri yapım kredilerinde üst limit ve faiz oranı resmen yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini başlattık" dedi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Murat Kurum: Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz. Bu konutları da şehrin merkezinde deprem riski taşıyan alanların dönüşümü için kullanacağız" dedi.

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de konut sigortasının karşılamadığı durumların hangileri olduğu. Konut sigortası yaptıracak ev sahipleri, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını araştırıyor. İşte konut sigortasının karşılamadığı durumlar.

Koronavirüs konut kredisi faizlerini etkiledi mi?

Koronavirüs riski ile yükselen döviz kuru ve artan riskler bazı bankaların konut kredisi faizlerini yükseltti. Kurun kısmen dengelenmesi ile kredi faizleri yeniden düşmeye başladı. Peki virüs tehdidi faiz oranlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Konut sigortası hangi durumları karşılamaz?

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar konut sigortasının karşılamadığı durumları merak ediyor. Konut sigortası yaptıracak kişiler, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını öğrenmek istiyor. Peki konut sigortası hangi durumları karşılamıyor?

İzmir'de kuşkuyla bakılması gereken en az 200 bin konut var!

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eğilmez, mevcut yapı stokumuzun iyi olmadığını söyledi. Eğilmez, "1997 ve öncesi yapılan çok katlı binaların büyük bir çoğunluğunun riski çok yüksek. İzmir'de bu durumda bulunan yaklaşık 200 bin konut var" diye konuştu...

11 maddede site yöneticilerinin riski!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticilerinin riski" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

konut riski Haberi

konut riski

Faizlerin yüksek olmasına rağmen 2006 inşaat sektörü için oldukça parlak bir yıldı. Böyle bir dönem bir daha geleceğini sanmıyorum" dedi. Konut açığı ve deprem konutları ilgi olduğu sürece inşaat sektörünün büyümeye ve Türkiye'nin lokomotifi olmaya devam edeceğini dile getiren Güneri, "Bu büyüme eskisi gibi parlak olmayacak ancak yine de büyüme sürecek. Bu yüzden 1000 adetlik konut projelerinin olacağını düşünmüyorum. Yani riskli. Önümüzdeki dönem inşaat sektöründe faaliyet gösterenler adımlarını sağlam atmalı" diye konuştu. Bu arada, Güneri İnşaat tarafından yapılan İkebana'nın inşası Bahçelievler'de devam ediyor. Toplam sekiz bloktan oluşan 300 konut Haziran 2008'de teslim edilecek....