29 / 03 / 2024

konut satışları ağustosta arttı mı

konut satışları ağustosta arttı mı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 112 bin 463 oldu.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

Konut satışlarında büyük düşüş! Ağustos'ta 123 bin konut satıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,7 azaldı ve 123 bin 491 oldu.

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

konut satışları ağustosta arttı mı Haberi

konut satışları ağustosta arttı mı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 112 bin 463 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 873 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 16,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 bin 139 konut satışı (yüzde 11,7) ile Ankara, 6 bin 490 konut satışı (yüzde 5,8) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Ardahan, 24 konut ile Hakkari ve 57 konut ile Bayburt oldu.


Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 oranında artış göstererek 36 021 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde...