26 / 04 / 2024

konut talebi arttı mı 2020

konut talebi arttı mı 2020

Hükümetin kamu bankalarıyla yaptığı faiz indirim kampanyası konut piyasasına hareket getirmişe benziyor. Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, haziran ayında satılık konutta son beş yılın en yüksek talebini gördüklerini söylüyor.

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.

İhsan Çulhalık: Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönecek!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönmeye başlayacak” dedi.

İstanbul'da konut talebi hızla artıyor!

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre İstanbul'da konut talebi hızla artarken fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Koronavirüs konut kiralarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektörünün güvenli alım-satım platformu GABORAS, Kovid-19 salgını sonrası konut kira fiyatlarındaki değişimi analiz etti. Peki pandemi sonrasında kiralık konut talebi nasıl değişti? Kiralık konut fiyatları en çok nerede arttı?

Lüksemburg'ta konut fiyatları arttı!

Lüksemburg'a yapılan göçlerin artmasıyla birlikte konut fiyatları da arttı. Başkent Lüksemburg’un merkezinde stüdyo tipi konut fiyatları 500 ile 700 bin Avro arasında değişiyor.

Konut talebi 5’e katlandı!

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal yaptığı açıklamada, konut talebinin bugünlerde 4’e, 5’e katlandığını, çağrı merkezleri ve satış ofislerinde canlılığın gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz” dedi.

İstanbul'un bu ilçelerinde konut fiyatları arttı!

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2,69, son 4 yılda ise yüzde 8,73 artış gösterdi. İstanbul ise ev fiyatlarının en çok arttığı il oldu. 

konut talebi arttı mı 2020 Haberi

konut talebi arttı mı 2020


Pandemi sürecinde hükümetin açıkladığı konut destek paketi kapsamında konut faiz oranları yüzde 0,64 ile kamu ve katılım bankalarında son yılların en düşük seviyesinde. Ödemeleri bir yıl ertelemeli, 15 yıl vadeli kampanya sayesinde ev sahibi olmak isteyenler için fırsat doğdu. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan ile kampanya sonrası emlak piyasasını konuştu.

Faiz indirim kampanyası piyasalara, işlemlerinize nasıl yansıdı?

Kampanyanın açıklandığı ilk günlerden itibaren satılık talebi geçtiğimiz beş yılın en yüksek seviyesinde. Öyle yüksek bir seviyeden bahsediyoruz ki en yakın dönemle kıyasladığımızda 2,5 kattan daha fazla bir büyüme görüyoruz. Satılık talebindeki müthiş artış, kiralık talebini biraz yavaşlattı. Mayıs ayının son haftasında kiralık talebi yüzde...