26 / 04 / 2024

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.



Savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların, turizmin cenneti Antalya’da yerleşik yakınlarının yanına gitmesi, varlıklı olan kişilerin de konut satın almaları ve kiralamaları Antalya’nın popülaritesinin daha da artmasını sağladı. Savaşın başlamasıyla Antalya’nın gözde semtlerinde kiralık ve satılık ev ile gayrimenkul fiyatları da rekora koştu. 

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, TÜİK'in duyurduğu Şubat 2022 konut istatistikleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Antalya genelinde 2022 Şubat'ta 4 bin 727 adet konut satıldığına, 1099 konutun da yabancılar tarafından satın alındığına vurgu yapan Çetin, “Antalya’da şubatta konut satışları bir önceki şubat ayına göre yüzde 27,68 artarak 4 bin 727 adet ile Türkiye ortalamasının yaklaşık 7 puan üzerinde gerçekleşti” diye konuştu. 

Peki Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkiledi? Rusların ve Ukraynalıların Türkiye'den konut alımları arttı mı? İşte ayrıntılar...


Geri Dön