24 / 04 / 2024

konut üretimine hedef konulması

konut üretimine hedef konulması

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, belediyelerde estetik kurul mekanizmalarının kurulması ve yapı özelliklerinin mimarların ya da müteahhitlerin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

12'nci Kalkınma Planı kapsamında konuttaki hedefler belirlendi. Peki planda hangi konut politikaları var? İşte ayrıntılar...

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Başakşehir’in aileleri hedef alan konsepti, Karmar tarafından, İstanbul'un yıldız bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’na taşınıyor. Karmar Sakura adıyla yükselecek olan projede 241 konut ve 57 ticari ünite yer alıyor. 

TOKİ'den 10 bin lira sınırla konut satışı! Erdoğan'ın talimatıyla kampanya yapıldı işte başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de aşırı pahalanan konutlarda fiyat kırmak, durma noktasına gelen konut üretimine hız vermek için finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 30 milyar bütçe ayırılan TOKİ, 10 bin gelir sınırıyla konut satacak! İşte detaylar..

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal, konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaparak, hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Yabancıya konut satışında hedef 55 bin!

Doların gittikçe yükselmesi ile parası değerlenen yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. 2021 senesinin 55 bin konut satışı ile tamamlanması bekleniyor. 

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

Emlak Konut GYO, 2021'de 11 milyar TL'lik satış hedefliyor!

Emlak Konut GYO 2021'in 3. çeyreğinde 9.3 milyar TL'lik satış yaptı. 2021'de yüzde 76, 2022'de yüzde 65 oranında ön satış hedefleyen Emlak Konut GYO, yıl sonu için hedef satış rakamını 11 milyar TL olarak açıkladı.

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Değerli Konut Vergisinde hedef 350 milyon TL!

Değerli Konut Vergisi kapsamında Türkiye’de bulunan mesken (konut) nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 2021 yılı için 5 milyon 227 bin TL’yi aşanlar giriyor. Değerli konut vergisi için 2021 yılı bütçe gelirinde 350 milyon TL'lik hedef belirlendi.

2020'de yabancıya konut satışında hedef 7 milyar dolar!

Gayrimenkul sektörü koronavirüsüne rağmen yükseliş trendini korumaya devam ediyor. Pandeminin ilk zamanlarında iç piyasada kayıp yaşansa da son 4 aydır yabancıya konut satışı artış yaşamaya devam ediyor.

konut üretimine hedef konulması Haberi

konut üretimine hedef konulması


Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde yeni binalar yapılacağını ve bu noktadan hareketle de mutlaka hedef konulması gerektiğini vurgulayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, yasalardaki boşlukların doldurulması, belediyelerde estetik kurul mekanizmalarının kurulması ve yapı özelliklerinin mimarların ya da müteahhitlerin insiyatifine bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti. 


Kaya, Bursa'da konut fazlalığının yüzde 25 civarında olduğunu söyledi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin toplam bin 350 üyeye sahip olduğunu ve Bursa'nın inşaat sektöründe son 10 yıldır yoğun bir dönem geçirdiğini kaydeden Kaya, "Konutta ülke gelişimine paralel nitelikte önemli adımlar atılıyor. Kentimiz, yerli firmaların yanı sıra kent dışından da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Projelerde son beş yılda yüzde 25 artış yaşanırken, özellikle kentin batısında nitelikli konutlar üretiliyor. Örneğin Nilüfer otel,...