25 / 04 / 2024

konutta arz talep

konutta arz talep

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Cushman & Wakefield "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Birinci Çeyrek" raporunu değerlendirdi. Dövizle kiralama döneminin sona erdiğini söyleyen Taş, ''Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı'' dedi.

İMSAD: Konut arzı, satışların önüne geçti!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından yayınlanan Ekim 2017 Sektör Raporu açıklandı. Rapora göre, konutta üretim arzı, satışların önüne geçti. 

Konut alırken tam ihtiyaç belirlenmeli!

Tüketici Uzmanı ve Onursal TÜDER Başkanı Engin Başaran, konut alıcılarına tavsiyelerde buldu. Başaran, inşaat üretiminin "tüketici ve çevre" odaklı olması gerektiğini savundu.

Konutta arz talepten hızlı artıyor, satışlar azalıyor!

Yeni hükümetin kurulması ve özellikle ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğine ilişkin meraklı bekleyiş ve Merkez Bankası'nın faiz kararı, önceki gün açıklanan önemli iki verinin gölgede kalmasına yol açtı.

Konutta talep, arzı karşılamaktan çok uzak!

İnşaat sektörü son yıllarda en çok dikkat çeken, en göze çarpan gelişmeyi gösteren sektör. Gelişme dediysek, her zaman da olumlu olmuyor bu.

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Yatırım yapan olmazsa kiralayacak ev de olmaz! Türkiye'de kısıtlananlar, konut yatırımını yurt dışında yapıyor!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra düşen satışlar da son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konutta arz nasıl artar, fiyatlar nasıl düşer? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Avrupakent GYO’nun halka arz başvurusu resmen onaylandı! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Artaş Holding’in iştiraki olan Avrupakent GYO resmen halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım önderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...

Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023'te gerçekleşecek. Mega Metal'in talep toplama rakamları ve detaylar. İşte haberin ayrıntıları...

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detyalara göre yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

Depremden önce 5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyorken şu an bu sayı 5 milyon 700 bini buldu!

Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden Türkiye’de arz talep dengesinin bozulduğunu vurgularken, yüksek faizlerin ve kredilere erişim sorununun yeni yatırımları engellediğini söyledi. Gönden, ayrıca, kentsel dönüşümün en öncelikli konu olduğunu da paylaştı.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Dofer Yapı’nın halka arzına tam 4,4 kat talep geldi!

Dofer Yapı, 10-11 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini yoğun bir katılımla tamamladı. Açıklanan rakamlara göre, Dofer Yapı’nın halka arzına yatırımcılardan 75.075.992 TL nominal değerli 4,4 kat talep geldi.

konutta arz talep Haberi

konutta arz talep

Cushman & Wakefield "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Birinci Çeyrek" raporundan derlediği bilgilere göre, ekonomideki sıkışık görünüm ve artan satılık gayrimenkullerle birlikte mart sonunda gerçekleşen seçimlerden sonra özellikle yatırım faaliyetleri ivme kazandı.

Yabancı lojistik firmaları yatırım rotalarını Türkiye’ye çevirdiği bu dönemde, ofis ve AVM kiralarında düşüş yaşanırken, AVM yatırım pazarının, piyasayı yönlendirecek alıcılar ile hareketleneceği öngörülüyor.

2019 birinci çeyrek mart sonuçlarına göre, İstanbul Levent’te metrekare başına aylık ofis kiraları 2018’in aynı dönemine oranla değişik göstermeyerek 32 dolarda kalırken, Gayrettepe’de yüzde 13,6 düşüşle 19 dolara, Maslak’ta yüzde 24 düşüşle 19 dolara, İstanbul Anadolu Yakası’nda ise yüzde 12’lik düşüşle 22 dolara düştü. Söz konusu rakamlar İzmir’de yüzde 14,3 düşüşle 12 dolar olurken, Ankara’da yüzde 13,3 düşüş gösterek 13 dolar oldu.

TL bazında ise İstanbul Levent’te...