24 / 04 / 2024

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi

Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

2020'de en çok satılık ve kiralık daire aranan 5 il ve ilçe belli oldu!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom tarafından hazırlanan rapora göre, satılık konutta Kuşadası, Bodrum ve Beylikdüzü; kiralık konutta ise Beylikdüzü, Esenyurt ve Çankaya yılın en çok emlak aranan bölgeleri oldu.

Konutta en çok kazanç İzmir'den!

Endeksa'dan açıklanan verilere göre Kasım ayı içerisinde Türkiye'de yapılan konutta en fazla değer artışı İzmir'de yaşandı. 

Konutta en çok satış 2+1 ve 3+1'lerde!

Konut satışları bu yaz rekor rakamlarda seyretti. Satışlar incelendiğinde Türkiye genelinde fiyatları en çok 400 bin TL ile 800 bin TL arasında olan ve 2+1 ile 3+1 konutların talep gördüğü belirlendi.

En çok konut ve arsa aranan il ve ilçeleri açıklandı!

Zingatcom, 2020'nin ilk yarısında konut ve arsada en çok rağbet gören il ve ilçeleri açıkladı. Konutta İstanbul ve Bodrum ön plana  çıkarken, arsada İstanbul ve Çatalca başı çekti.

Konutta en çok kazandıran il Antalya oldu!

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre Antalya yatırımcısına en çok kazandıran il oldu...

Konutta en çok ilk alıcı kazanıyor!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Projelerden konutu en başta alanlar yatırımlarını katlıyor, konutta en çok ilk alıcı kazanıyor" dedi...

Konutta en çok kazandıran iller ve ilçeler belli oldu!

2018 yılının beş büyük ilde satılık emlak fiyatlarında Anadolu illeri revaçta oldu. Verilere göre, en çok kazandıran il Amasya olurken, en çok kazandıran ilçe Menderes oldu.

İstanbul'un konutta en çok değerlenen 3 bölgesi!

Konut sektöründe beklenen hareketlilik henüz yaşanmadı. Uzmanlara göre İstanbul'da konutun en çok değerleneceği 3 semt şöyle: Maslak, Kozyatağı, Kartal

Yabancılar konutta en çok Muğla'yı tercih ediyor!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, yaptığı açıklamada, Muğla'nın yabancıların mülk edinme ve kiralamada en çok ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu söyledi.

İstanbul'un konutta en çok kazandıran bölgesi: Beşiktaş!

İstanbul'un en çok kazandıran ilçesi yüzde 24.7 ile Beşiktaş oldu. Yatırımcının yüzünü güldüren ikinci ilçe ise yüzde 22 ile Sarıyer olurken, üçüncülük sırasına yüzde 10.7 ile Kadıköy oturdu..

2014'ün en çok kazandıranları belirlendi!

2014'de yatırım araçlarının yıldızı borsaydı. Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Ancak konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. 2014'ün en çok kazandıranı İstanbul'un varoş İlçesindeki konutlar oldu.

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi Haberi

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi

En çok konutun satıldığı şehir İstanbul, Ankara, İzmir olmasına karşın parasını fıstık diyarı Gaziantep’ e yatıran kazanıyor. Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Gaziantep’in ilçeleri arasında merkeze en yakın ve yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı Nizip, Şahinbey ile Şehitkamil yerleşimlerinde yatırımın geri dönüşü 11 ile 18 yıl arasında değişiyor. Gelecek dönemde sanayi ve ticaret şehri kimliğini daha da kuvvetlendirmesi beklenen Gaziantep’in, hızla yeni konut projelerine ev sahipliği yapacağı...