08 / 05 / 2024

konutta fesih hakkı

konutta fesih hakkı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hem konut alıcısı hem de müteahhit olası mağduriyetlerden korunacak. Detayları henüz netleşmeyen düzenleme kapsamında tek taraflı fesih hakkı getiriliyor.

Ev sahipleri ve kiracılar 15 gün ayrıntısına dikkat! Ya zam ya da tahliye...

Kiracılar sık sık ev sahiplerinin yüksek kira talepleriyle karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle anlaşmazlıklar artıyor. Peki ev sahibinin fesih hakkı bulunuyor mu? 

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

İstanbul'da konutta hangi ilçeler öne çıkıyor? 

Koronavirüs krizi sonrası normalleşme başlaması ile beraber ve dövizdeki kurun artışıyla Türkiye'de konut krizi yaşanmaya başladı. Uzmanlar İstanbul'da konutta ön plana çıkan ilçeler hakkında bilgi verdi. 

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Konutta taksit sınırı kalktı ne demek?

"Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre konutta taksit sınırı kalktı. Peki konutta taksit sınırı kalktı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Konutta cayma hakkının koşulları neler?

Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerinde, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde, tüketici kredisi sözleşmelerinde caymak hangi şartlarda mümkün? İşte detaylar...

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da AVM'lerden 'Kiracılar çıkarsa 6,5 milyon kişi yoksullaşır' uyarısı!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı tanınması teklifi mülk sahiplerinin tepkisine sebep oldu. Büyük alışveriş merkezlerinin sahipleri, tasarının kabul edilmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu...

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

konutta fesih hakkı Haberi

konutta fesih hakkı

Geçtiğimiz mart ayında çıkarılan yönetmelik ile müteahhitlik yapacak kişi ve şirketlere mali, mesleki ve teknik yeterlik şartı getiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sefer de müteahhitler ile hak sahipleri arasında yapılan sözleşmelere ilişkin olası mağduriyetleri önlemeye yönelik adım atıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre; toprak sahipleri ve konut alıcıları ile müteahhitler arasında yapılan sözleşmeler kapsamında sorumluluklarını yerine getirmeyenler için hukuki düzenleme yapılacak.

TEK TARAFLI FESİH HAKKI

Söz konusu yeni düzenleme ile hem hak sahipleri hem de müteahhitleri olası bir mağduriyetten korumak için yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere tek taraflı fesih hakkı getirilecek.

MECLİS'İN AÇILMASI BEKLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz konusu düzenlemenin Meclis açılır açılmaz gündeme getirileceğinin altını çizdi.

İstanbul Kağıthane'de 4 katlı binanın çökmesiyle inşaatın temeli kazılmış bir şekilde uzun süredir beklediği,...