29 / 03 / 2024

Konya kira

Konya kira

Konya’da konut fiyatları hızla artıyor. Analizleriyle sektörün nabzını tutan emlakjet.com’un yaptığı araştırmaya göre, yükselişi öngörerek ev satın alan yatırımcılar, satın aldıkları evlerden bir yıl içerisinde ortalama yüzde 20’ye yakın kar elde ettiler.

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

TOKİ Konya projesi için tarih belli oldu! O ilçeye 396 yeni konut geliyor!

Dar gelirlileri kira öder gibi konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya'da 396 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Konya projesi ile ilgili detaylar...

Konut kira bedellerindeki artış TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Konya'da kiralar yüzde 30 arttı!

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber artan kira fiyatlarından Konya'da nasibini aldı. Kentte kira fiyatları yüzde 30 arttı.

Konya Selçuklu Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Konya Selçuklu Belediyesi, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kapalı oldukları dönemin kiralarını almadı. Belediye kalan 10 aylık kira ücretlerinde de indirim yaptı.

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Konya Seydişehir Belediyesi kira ücretlerine bir yıl boyunca zam yapmayacak!

Konya'ya bağlı Seydişehir Belediyesi kiracılarını sevindirecek karar aldı. Belediye, kira ücretlerine bir yıl boyunca zam yapmama kararı aldı. 

Konya'da Tuzlukçu Belediyesi'nden esnafa 1000 TL kira desteği!

Konya Tuzlukçu Belediyesi kahveci ve lokantacı esnafına 1000 TL kira desteği verecek. CHP'li belediye geçtiğimiz günlerde belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 TL'ye çıkarmıştı.

Kira ve gelir kaybı destekleri esnafın yüzünü güldürdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira ve gelir kaybı desteği açıklamalar Konya'daki esnaf tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaflardan 2 ay boyunca kira alınmadığını dile getirdi. 

Konya kira Haberi

Konya kira

emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, Konya’nın özellikle son bir yıl içerisinde Suriye, İran gibi ülkelerden yoğun olarak göç aldığını, konut fiyatlarındaki hızlı yükselişin temelinde nüfus artışının olduğunu belirtti. Kiralık ev bulmanın zorlaştığı Konya’da ev kiralarındaki hızlı artışın konut fiyatlarının da tırmanmasına sebep olduğunu ve kiraların bir yıl içinde yüzde 26 arttığını ifade etti.



emlakjet.com, Konya konut piyasasındaki hareketliliği analiz ederek, artan konut fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yaptı. emlakjet.com’un yaptığı araştırmaya göre, Konya’da konut fiyatları hızla yükseliyor. Analize bakıldığında, yükselişi öngörerek ev satın alan yatırımcıların satın aldıkları evlerden bir yıl içerisinde ortalama yüzde 20’ye yakın kar elde ettikleri görülüyor. emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, konut fiyatlarındaki bu hızlı artışın temelinde hızla göç alan Konya’daki nüfus artışının etkili olduğunu söyledi.


Okan Arı,...