16 / 04 / 2024

konya park yenileme çalışmaları

konya park yenileme çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda tarihi ve yeşil dokuya uygun bir düzenleme projesini hayata geçiriyor.

Konya Karatay Sedir Park Konutları için ön başvurular başladı! Konya'da 600 konutluk dev proje!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptığı açıklamada Konya'da 44.toplu konut projesi olan 600 dairelik Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi için başvuruların başladığını söyledi.

Konya Karatay'da 312 konut inşa edilecek!

Konya'ya bağlı Karatay Belediyesi ilçe genelinde yeni konutların inşaatı için çalışmalara başlayacak. Aksa Park Konut Yapı Kooperatifi projesi dahilinde 312 konut inşa edilecek.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Konya'da 6 bin 950 konut inşa ediliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Konya'da Mevla  Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki temel atma töreninde yaptığı konuşmada Konya'nın 14 ilçesinde 6 bin 950 konut inşa edildiğini açıkladı. 

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor!

Konya ile Japonya'nın Kyoto kenti arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, kentin turizmine önemli katkı sağlıyor.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.

Konya Karatay'da yenileme alanı kararı!

Konya Karatay'da Aziziye Mahallesi'ndeki bazı gayrimenkuller Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Konya Kanyon Park Konutları teslim tarihi!

Kanyon Park Evleri projesi Seha Yapı tarafından Konya Yazır Mahallesi'nde hayata geçirildi. Konya Kanyon Park Konutları teslim tarihi ne zaman?

konya park yenileme çalışmaları Haberi

konya park yenileme çalışmaları


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm Türkiye’de yeşil dokusuyla tanınan Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda doğanın korunması ve bu alana yeniden canlılık kazandırılması amacıyla yenileme projesi hazırladıklarını söyledi.


Toplam 5 bin 701 metrekarelik yeşil alan üzerindeki projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin değerinin daha da artacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Yeşil dokusu ve tarihi yapıları ile Konya’nın en önemli mesire alanlarından olan Meram Son Durak’ta, köprünün hemen yanında bulunan parkta önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgenin doğal dokusuna olabildiğince az müdahale ederek, doğaya uyumlu malzemelerle yapılacak projede yaya yolları doğal taş kaplama olacak. Yaya yolları tasarımı ağaçlara zarar vermeyecek şekilde düzenlenecek. Projeyi kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” dedi.


İhalesi yapılan, yasal sürecin tamamlanmasının ardından imalata başlanacak proje kapsamında yapılacak binanın taban aalanı...