26 / 04 / 2024

Konyada boş arazi

Konyada boş arazi

Konya'da boş araziler rüzgar enerjisine açılacak. Konya İl Genel Meclisi, rüzgar enerjisinin yaygınlaşması için tescili mümkün olan boş arazilerin rüzgar enerjisinde kullanılabilmesi için karar aldı...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Bodrum Halikarnas'ın arazisi 35 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Halikarnas'a ev sahipliği yapan mekan uzun süredir boş. Arazi sahipleri burayı satışa çıkarmış. Kulislerde konuşulan bilgiye göre 35 milyon dolar isteniyormuş. Ancak önemli bir pürüz varmış...

Arazi bankası kuruluyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin boş kalmaması, işletmelerin büyümesi için “arazi bankacılığı”nı hayata geçirecek. Bu kapsamda Van, Antalya, Trabzon, Bursa, Çorum, İzmir ve Şanlıurfa illerinde bölge çalıştaylar yapıldı. 

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

 Bodrum'da imara açık boş arazi bulmak imkansız!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’daki betonlaşmalar son zamanlarda dikkat çekiyor.

493 boş arazi imara mı açıldı?

1999 depreminin ardından İstanbul’da Afet Acil Eylemi Planı çerçevesinde belirlenen 493 boş alanın toplanma yeri olarak imara açılması aylardır tartışılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile arazi fiyatları uçtu!

Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Dara, " Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. " dedi.

Bodrum'a 7 milyar dolarlık 30 yeni proje!

İnşaat sektörünün dev firmaları Bodrum'a akın ediyor. 7 milyar dolar yatırım değerine sahip 30 lüks projenin hayata geçirileceği ilçede boş arazi bulmak her geçen gün zorlaşıyor.

İşte muhteşem manzaralı 10 tek katlı ev projesi!

Tek katlı evler, kent merkezlerinde boş arazi bulunamadığı için genellikle yazlık bölgelere inşa ediliyor. İşte muhteşem manzaraya sahip 10 tek katlı ev...

Konyada boş arazi Haberi

Konyada boş arazi

İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 8. birleşiminde son yıllarda Karapınar başta olmak üzere ülke genelinde pek çok bölgede yaygınlaşmaya başlayan rüzgar enerjisi sahalarının tespiti gündeme geldi. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonunca merkez Selçuklu ilçesine bağlı Meydan, Çandır ve Güvenç köylerinde rüzgar enerjisine dayalı hazırlanan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planlan, komisyon üyesi Remzi Korkut tarafından Meclise sunuldu. 

Korkut, ilgili kurumların yetkilileri ile birlikte yaptıkları inceleme sonucunda Meydan, Çandır ye Güvenç köylerindeki söz konusu araziler için çalışma başlattıklarını belirtti. Bu arazilerde ilgili alanların tahsis amacımn değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Korkut, hazine adına vakıf meralarının tescillerinin vakıf adına yaptırılması, tescil yapılan kurumdan muvafakat alınması şartı ile imar plan teklifinin tamamlanması halinde onaylanmasının uygun olduğunu bildirdi. 

Müzakere edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, kabul...