20 / 04 / 2024

Konya'da boş araziler rüzgar enerjisine açılıyor!

Konya'da boş araziler rüzgar enerjisine açılıyor!

Konya'da boş araziler rüzgar enerjisine açılacak. Konya İl Genel Meclisi, rüzgar enerjisinin yaygınlaşması için tescili mümkün olan boş arazilerin rüzgar enerjisinde kullanılabilmesi için karar aldı...



İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 8. birleşiminde son yıllarda Karapınar başta olmak üzere ülke genelinde pek çok bölgede yaygınlaşmaya başlayan rüzgar enerjisi sahalarının tespiti gündeme geldi. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonunca merkez Selçuklu ilçesine bağlı Meydan, Çandır ve Güvenç köylerinde rüzgar enerjisine dayalı hazırlanan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planlan, komisyon üyesi Remzi Korkut tarafından Meclise sunuldu. 

Korkut, ilgili kurumların yetkilileri ile birlikte yaptıkları inceleme sonucunda Meydan, Çandır ye Güvenç köylerindeki söz konusu araziler için çalışma başlattıklarını belirtti. Bu arazilerde ilgili alanların tahsis amacımn değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Korkut, hazine adına vakıf meralarının tescillerinin vakıf adına yaptırılması, tescil yapılan kurumdan muvafakat alınması şartı ile imar plan teklifinin tamamlanması halinde onaylanmasının uygun olduğunu bildirdi. 

Müzakere edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, kabul edildi. Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 9. birleşimini 15 Kasım Cuma günü saat 10.00'da yapacak. 


AA


Geri Dön