29 / 03 / 2024

kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer

kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif nasıl tasfiye edilir?

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapar, Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödenir. Peki, kooperatif nasıl tasfiye edili

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimler ne zaman başlıyor? Tarım Kredi Kooperatif indirimi başladı mı?

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimlerin ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!

Tarım Kredi Kooperatif aktüel ürünler kataloğunda müthiş fiyatlar! Sakın kaçırmayın! İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif marketin haftalık aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki Tarım Kredi Kooperatifi'nde hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne oldu? İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatif Market'in fırsat ürünlerinin kataloğu yayımlandı! İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketin haftanın fırsat ürünlerinin kataloğunu yayımladı. Peki, bu hafta hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu? İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Hava Kent Yapı Kooperatifi'nden 4 bin konutluk proje!

Hesaplı konut üretmenin yöntemlerinden bir tanesi olarak kooperatif sistemi öne çıkıyor .Yeni dönemde kimi yasal düzenlemelerle sağlıklı bir yapıya kavuşturulan sistem üzerinden ilerleyen oluşumlar var. 

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kooperatif ne zaman fesh olur?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Peki, kooperatif ne zaman fesh olur?

kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer Haberi

kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde konut sahibiyiz. Tüm üyelerden işin iki katından daha fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayan kişiler, istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Bizler, 20 yıl önce konutları dağıtılmış, tapuları verilmiş, oturma ruhsatları alınmış ve tasfiyesi ticaret siciline işlenmiş, bugüne dek adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde konut sahibiyiz. Site, ortasından belediyeye bırakılmış yol geçen iki parselden ve 74 adet ikiz konuttan oluşmaktadır. Yeni oluşan yönetim, alt yapı (kanalizasyon) onarımı için genel kurula teklif getirmeden, para toplama yetkisi almadan, tüm üyelerden yapımına başlanan işin iki katından daha fazla...