28 / 03 / 2024

Körfez İşbirliği Konseyi

Körfez İşbirliği Konseyi

Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.

Körfez'de inşaat piyayasının değeri 1.5 trilyon dolara ulaştı!

Körfez'deki inşaat piyasasının değerinin artmasıyla birlikte bu alandaki iş fırsatları da artış gösterdi. Düşük gelirli vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi için 3 milyonun üzerinde konut inşaası gerektiği belirlendi..

Birleşik Arap Emirlikleri inşaat sektöründe ilk sırada bulunuyor!

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki inşaat piyasasının değeri 1.5 trilyon dolara ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri 629 milyar dolarlık projeleri ile ilk sırada yer aldı...

Körfez 2. Çevre Alt Komite Toplantısı Suudi Arabistan'da yapıldı!

Körfez İşbirliği Konseyi 2. Çevre Alt Komite Toplantısı 5 Eylül 2012 tarihinde Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlendi

Körfez yatırımcıları Türkiye'deki mega projeleri değerlendirmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Nisan'da ulaşıma açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün Nisan ayında hizmete alınacağını açıkladı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde tabliyeler için son hazırlıklar!

Tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde tabliyelerin yerlerine takılması için son hazırlıklar yapılıyor.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor!

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Körfez Geçiş Köprüsü yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ya hazır!

İstanbul- İzmir arasının 3.5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü'nde, açılışın Mart 2016'da yapılacağı bildirildi. Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmalar Mart 2016'da tamamlanacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'da açılacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan ve İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlayacak.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'da ulaşıma açılıyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü ne zaman açılacak?

İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Körfez İşbirliği Konseyi Haberi

Körfez İşbirliği Konseyi

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 36'ncı zirvesinde, Yemen'deki krizin KİK barış planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararına uygun olarak, Suriye'deki krizin ise Cenevre-1 girişimi kapsamında çözülmesinin desteklendiği vurgulandı.


Suudi Arabistan'da düzenlenen zirvenin sonuç bildirgesinde, KİK'in Yemen'de güvenlik ve istikrarı sağlama konusundaki kararlığının altı çizilerek, ülkedeki krizin KİK barış planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve BMGK'nın 2216 sayılı kararına uygun olarak siyasi yönden çözümünün desteklendiği belirtildi.


Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.


Suriye'de Cenevre-1 girişimine uygun siyasi çözümün desteklendiği vurgulanan bildirgede, ayrıca Filistin davasına da "sınırsız destek" verildiği kaydedildi.


Terörle mücadele konusunda, tüm dünya ülkelerinin terör ve radikalizmle mücadelede üzerine...