24 / 04 / 2024

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı

Koronavirüsü salgını, iş hayatındaki değişiklikleri de beraberinde getirdi. Birçok işletmenin kapatması vatandaşları, ‘Kapalı tutulan günler için kira bedeli ve ortak gider ödeme yükümlülüğü devam eder mi?’ sorusuna yöneltti. İşte merak edilen sorunun cevabı…

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs ile e-ihalede 4 kat artış!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs sürecinde hızlanan e-ihalelerin sayısı, bu yılın nisan-ağustos döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 326 arttı.

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Koronavirüs ev sahipleri ile öğrencileri karşı karşıya getirdi!

Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de tüm üniversitelerde eğitimler, uzaktan eğitim yöntemiyle verildi. Bu durum öğrenciler ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi.

Koronavirüs korkusu yazlık fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı Haberi

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı

Avukat Mehmet Aslan, koronavirüs salgınından etkilenen ve kapatılan işletmelerin kira ödemelerine dair açıklamalarda bulundu.

Mehmet Aslan, “Kiracı konumundaki işletmelerin corona virüsü etkisiyle, inisiyatif kullanarak ya da kamu kararıyla iş yerini geçici süreyle kapatması halinde, kapalı tutulan günler için kira bedeli ve ortak gider ödeme yükümlülüğü devam eder mi?” sorusunu cevapladı.

Aslan,”Kiracı herhangi bir idari karar olmaksızın kendi inisiyatifiyle kiralananı kapatma kararı alırsa bu durumda borç sona ermeyeceğinden kiracının kira bedeli ve ortak gider ödeme yükümlülüğü devam edecektir. Bu durumda tahliye riskini de önlemek amacıyla ihtirazı kayıtla kira bedellerinin ödenmesi ve ayrıca Türk Borçlar Kanunu madde 138 uyarınca aşırı ifa güçlüğü ileri sürülerek uyarlama davası ikame edilmesi hukuka uygun olacaktır.” dedi.

Mehmet Aslan açıklamasına şöyle devam etti:

“Kamu tarafından cafe, restoran, bar gibi...