19 / 04 / 2024

Koronavirüs salgını Kanada

Koronavirüs salgını Kanada

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının Kovid-19 salgınıyla beraber arttığı belirtildi.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Salgın sonrası geniş ofisler trend oldu! 

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşulları bir hayli değişti. Sosyal mesafenin önem kazandığı bu günlerde iş arkadaşlarıyla yakın çalışmak istemeyen ofis çalışanları daha geniş ofislerde çalışmayı tercih ediyor. 

Tiny House'lara büyük akın! 6 ay sırada bekliyorlar!

Koronavirüs salgını sonrasında başlayan tiny house akımı gün geçtikçe büyüyor. Siparişlerin gün geçtikçe arttığı tiny house yapılar için 6 ay sıra bekleyenler var.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgını Kanada Haberi

Koronavirüs salgını Kanada

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla beraber arttığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kısa adı CAEH (Canadian Alliance to End Homelessness) olan Kanada Evsizliği Sona Erdirme İttifakı isimli kuruluş tarafından Nanos araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırmasında, ülke genelinde toplam 235 bin civarında olduğu sanılan evsizlerin sayısının, aslında daha fazla olduğu belirtildi.

Koronavirüs salgınıyla beraber başgösteren ve halen devam eden ekonomik zorlukların, birçok insanı kirasını ödeyemez duruma soktuğu belirtilen araştırmada, Kanada’da sokaklarda yaşayan evsiz sayısının, nüfusun yaklaşık yüzde 5’i olduğu ve bunun da 1,6 milyon kişiden az olmadığı belirtildi.

Araştırma sonuçlarını masaya yatıran CAEH CEO’su Tim Richter, "Evsizliğin ne kadar yaygın olduğunu ve kaç Kanadalının hayatına dokunduğunu görmek ilginç" dedi.

Ankete katılan kiracıların yüzde 25'inin...