24 / 04 / 2024

koronavirüsün restoranlara etkisi

koronavirüsün restoranlara etkisi

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

Restoran işletmecilerinden kiraların ertelenmesi talebi! 

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yeme içme sektörünün koronavirüsün etkilerine karşı desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Bingöl, "Kira ödemelerinde kolaylıklar ve maaşlarda devlet desteği sağlanmalı" dedi...

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Koronavirüs müstakil villalara talebi artırdı!

İzmir’de uzun senelerdir proje yöneticiliği yapan Reel Yatırım - Co. Kurucusu Yeşim Dikmen, koronavirüsün müstakil villalara talebi artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

koronavirüsün restoranlara etkisi Haberi

koronavirüsün restoranlara etkisi

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl,  yeni tip koronavirüsün yeme-içme sektörü üzerine etkilerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TURES açıklamasında Kovid-19'un dünyada ve Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmesiyle, alınan tedbirlerden birinin de yeme içme sektörünün yerinde hizmet vermesinin kısıtlanması olduğu ve sektörün şuan sadece paket servis ve gel al servis ile hizmet verebildiği hatırlatıldı.

TÜRES açıklamasında esnafın talepleri şu şekilde yer aldı: 

"Restoran ve kafelerde denetimlerin arttırılıp HES kodu talep edilmesi gibi yöntemlerle müşterinin oturarak hizmet alması sağlanmalı; kapalı kalınan süreçte kiraların alınmaması yönünde bir formül üretilmeli; işletmeler açıldıktan sonra ise sürecin olumsuz etkileri geçinceye kadar ciro üzerinden kira alınmalı; işletmelerdeki bütün personelin SGK ödemeleri sürecin olumsuz etkileri bitene kadar alınmamalı; yüzde 1 KDV oranı...