23 / 04 / 2024

kovid-19 kat malikleri toplantısı

kovid-19 kat malikleri toplantısı

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları nasıl etkiliyor?

Havaların soğuması ve Kovid-19 tedbirlerinin azaltılması nedeniyle yeniden artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları da etkiliyor. Peki piyasalarda son durum ne? İşte haberin ayrıntıları…

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Ev kiralarına Kovid-19 zammı!

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Kovid-19 pandemisi sürecinde inşaat yapımındaki yavaşlama sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi.

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Öğrenci yurtlarının fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını önlemleri çerçevesinde 2020 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitimin durdurulması, en çok okulları şehir dışında olan üniversite öğrencilerini zor duruma düşürdü. Bu sene yurt fiyatlarında ortalama yüzde 20 ile yüzde 30 arasında artış gözlendi.

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Konut sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını tüm dünyayı ve bütün sektörleri etkisi altına aldı. Pandemiyle birlikte birçok sektör küçüldü. Peki inşaat ve konut sektöründe neler oldu?

Kovid-19'la yazlık bölgelerde ruhsat rekoru kırıldı!

Kovid-19 salgınında yazlık kesimlerde ruhsat rekoru kırıldı. Yeni yatırımlarını Kovid-19 sonrası için harekete geçirecek olan inşaatçılar, ruhsat başvurularını artırdı. Ruhsat artışlarında öne çıkan bölgeler ise yazlık kesimler oldu.

Kovid-19 aşısı 9 yeni milyarder yarattı!

The People’s Vaccine Alliance isimli sivil toplum kuruluşu, Kovid-19 salgını için üretilen aşıların 9 yeni milyarder oluşturduğuna dikkat çekti. 

kovid-19 kat malikleri toplantısı Haberi

kovid-19 kat malikleri toplantısı

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır? l M.S.

***

Bu husus her ne kadar bir okuyucumun mektubunun kısaltılmış haliyse de bu konu hem köşeme gelen mektuplarda hem de mesleğimi ifa sırasında çok karşılaştığım bir sorudur. Çok soruluyor olması nedeniyle bir yanıt verme mecburiyetini hissettim. Ancak öncelikle bilinmesi gereken bir hususu açıklayayım, sonra yanıtımı vereyim....