25 / 04 / 2024

Köy projesinin bilirkişi raporu Orman Genel Müdürlüğünü yalanladı

Köy projesinin bilirkişi raporu Orman Genel Müdürlüğünü yalanladı

Zekeriyaköy’de inşaatına başlanan ‘Köy’ projesiyle ilgili bilirkişi raporu, Orman Genel Müdürlüğü’nü yalanladı. Müdürlük ‘Köy’ projesinin inşa edildiği arazinin orman sayılmadığını savundu. Ancak rapor öyle demiyor!

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Emlak Konut GYO Batıyakası Köy projesinin değeri 2.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Batıyakası Köy projesinin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Batıyakası Köy projesinin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO'nun açıkladığı o rakamlar...

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Fırladı! Gümüş yatırımcısının günlük kazancı yüzde 5'i geçti! Elinde 1 gram bile gümüş olanlar çabuk bakın

Gümüş fiyatları yükselişe geçti. Gümüşün yatırımcısına kazancı günlük  yüzde 5'i geçti. Yatırımcılar hemen güncel gümüş fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Son dakika gümüş fiyatları 2 Kasım 2022.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin altyapı işlerini Serra Mühendislik üstlenecek! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin altyapı, sanat yapıları ve yol işleri işini yer teslimi Serra Müh. Taah. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.'ne gerçekleştirildi. İşte projeyle ilgili detaylar...

Kiracıların gözü kulağı bu haberdeydi! Yüksek kiralar için harekete geçildi

Artan fahiş konut fiyatlarına hükümetten adım geldi. İki bakanlık yüksek kiralar için toplandı. İşte detaylar…

İş GYO Kadıköy otel projesinin değeri belli oldu!

İş GYO Kadıköy otel projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki İş GYO Kadıköy otel projesinin değeri ne kadar oldu?

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için temel atıldı! 

Kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nin ilk temeli Ayaş'ta atıldı. 

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Köy projesinin bilirkişi raporu Orman Genel Müdürlüğünü yalanladı Haberi

Köy projesinin bilirkişi raporu Orman Genel Müdürlüğünü yalanladı

Aydınlık’ın 12 Şubat’ta sürmanşetten duyurduğu “Orman içi AVM” haberine Orman Genel Müdürlüğü’nden itiraz geldi. İtirazda Zekeriyaköy’de inşaatına başlanan “Köy” projesinin “orman sayılmayan” alanda kaldığı kaydedildi. Ancak Danıştay’da görülen dava için hazırlanan bilirkişi raporu, Orman Genel Müdürülüğü’nü yalanladı.


Siyahkalem'den Köy projesi bilirkişi raporu açıklaması!



Aydınlık Sarıyer Zekeriyaköy’de 15. Hava Füze Üssü tarafından kullanılan ve 2010’da boşaltılan alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan imar planları ile yapılaşmaya açıldığını yazmıştı. Haberde Emlak Konut ve Siyahkalem Mühendislik Firması tarafından hazırlanan “Köy” projesinin, ormanlık alandaki inşaatına başlandığı duyurulmuştu. Haberimizin ardından Orman Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği, gazetemize yazılı açıklama gönderdi. 


‘ORMAN SINIRLARI DIŞINDA’

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Köy Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Zekeriyaköy Mahallesi 3’üncü derecede doğal...