29 / 03 / 2024

koza tarihi roma köprüsünün yanına yeni köprü ne zaman yapılacak

koza tarihi roma köprüsünün yanına yeni köprü ne zaman yapılacak

Adana’nın Kozan ilçesinde restorasyonu devam eden tarihi Roma köprüsünün yanına alternatif köprünün yapımına başlanıldı. Irmak ve Adana caddelerini birbirine bağlayan çift yönlü köprünün 40 günde tamamlanması bekleniyor...

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Zermeram Kozağaç teslim tarihi!

Zermeram projesi 800 milyon TL yatırım değeriyle Konya Kozağaç'ta yükseliyor. Peki Zermeram Kozağaç teslim tarihi ne zaman?

Roma dönemine ait sütunlar konağın önüne koyuldu!

Antalya'da Roma dönemine ait sütunlar Şirinyalı Mahallesi'ndeki "Sütunlü Konak" adı verilen binanın önüne koyuldu. Antalyalı emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya, duruma tepki gösterdi.

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Yozgat'taki tarihi roma hamamı kurtarılacak!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve Kral Kızı olarak bilinen tarihi Roma Hamamı, kış aylarının en soğuk günlerinde bile ve büyüleyici tarihi görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Cihangir'deki Roma Parkı’na sosyal tesis mi yapılıyor?

Cihangir’de altında tarihi eserler bulunduğu için Roma Parkı olarak adlandırılan Sanatkarlar Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından, ‘Cihangir Sosyal Tesisi İnşaatı’ başlatıldı.

koza tarihi roma köprüsünün yanına yeni köprü ne zaman yapılacak Haberi

koza tarihi roma köprüsünün yanına yeni köprü ne zaman yapılacak



Adana’nın Kozan ilçesinde restorasyonu devam eden tarihi Roma köprüsünün yanına alternatif köprünün yapımına başlanıldı.


Irmak ve Adana caddelerini birbirine bağlayan çift yönlü köprünün 40 günde tamamlanması bekleniyor. 12 metre genişliğinde ve 418 bin TL bedelle ihale edilen köprüdeki çalışmaları inceleyen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yüklenici firma yetkilisi Özden Acar’dan bilgi aldı. Kazım Özgan, “Köprünün yapım süresi 40 gün. Bağlantı yolları için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca restorasyonu devam eden tarihi köprümüz ile eş zamanlı açılacak.” dedi. 


Yükleyici Firma Yetkilisi Özden Acar, “Süremiz 40 gün olup 30 gün gibi bir sürede bitirmeyi düşünüyoruz. Kozanlılar 30 gün sonra köprüyü kullanmaya başlayacak.” diye...