25 / 04 / 2024

Krupp havaray metrosu

Krupp havaray metrosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına işlediği havaray hattı projesinin 1964 yılında dönemin Belediye Başkanı Haşim İşcan'a teklif edilmiş, İşcan da olumlu karşılamış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ort

Kartal'a havaray müjdesi!

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, "Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık" dedi...

Vadistanbul Havaray projesi onaylandı!

Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu - Türk Telekom Arena Stadyumu arasına yapılması planlanan Vadistanbul Havaray projesi bakanlık tarafından onaylandı. Proje Seyrantepe Metrosu'na entegre olacak...

Tuzla Havaray ihalesi 2 Şubat'ta!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek..

İstanbul'da havaray için düğmeye basıldı!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak " havaray " için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

Tuzla Havaray projesi için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Havaray projesi hizmet alımı işi için ihale tarihi belli oldu. 2 Şubat 2015'te ihale edilecek olanTuzla Havaray projesi 5 kilometre uzunluğa sahip olacak. İşte detaylar...

Mahmutbey metrosu Kabataş'a uzatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanı Kadir Topbaş'ın "Her yerde metro, her yere metro" hedefinde en önemli aşamalardan biri daha gerçek oluyor, Mahmutbey metrosu Kabataş'a uzatılıyor...

1975 yılında İstanbul Metrosu için yılda 1 milyar lira lazımmış!

1975 yılında devlet problemi haline gelen İstanbul Metrosu için yılda 1 milyar liralık yatırım yapmak lazımmış. Belediye Başkanı Ahmet İsvan ''Metro yapılmazsa İstanbul'un trafiği bir ızdırap olacaktır'' demiş.

İşte İstanbul‘daki havarayın güzergahları!

Ulaşım projelerine ağırlık veren ve son dönemde milyarlarca liralık yatırım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı.İstanbul‘daki havarayın güzergahları belli oldu.

İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilecek!

Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergahları belli oldu. İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilmesi planlanıyor..

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1972 yılında İstanbul Metrosu için hükümetten yardım istenmiş!

1972 yılında 1 milyar 754 milyon liraya mal olacak olan İstanbul Metrosu için, Belediye Başkanı hükümetten yardım istemiş. Hazırlanan Metro raporuna göre, şehre iki güzergah üzerinden metro kurulması teklif edilmiş.

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.

1971 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk ihalesini Ruslar kazanmış!

1971 yılında Fransız, Kanada, Alman ve Rus firmalarının katıldığı ön raporlara ait ihaleyi Ruslar kazanmış. İki ayrı hat üzerinde çalışması düşünülen İstanbul Metrosu 3,5 milyar liraya mal olacakmış.

Krupp havaray metrosu Haberi

Krupp havaray metrosu
Havaray projesinin İstanbul Belediyesi'nin ve kentin gündemine bundan 50 yıl önce 1964 yılında da geldiği ortaya çıktı. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Alman Krupp firması, 1964 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı  Haşim İşcan'a 'havai metro' teklifinde bulunmuş, İşcan da projeyi müspet karşılamış. 1964 yılında teklif edilen havarayın elektrikle çalışması ve lastik tekerlekli olması öngörülmüş...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...