19 / 04 / 2024

Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık

Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık

Türk Ytong'un düzenlediği "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık" konulu Mimari Fikir Yarışması'nda kazanan 4 projenin ekip üyeleri ödül olarak, İtalya'da 14. Uluslararası Venedik Bienali'ni izledi.

Ytong Mimari Fikir Yarışması için son katılım 18 Ağustos!

Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı “Ytong Akademi” çatısı altında, “Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık” konulu 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nı başlatıyor...

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Bülent Eczacıbaşı: Kültür turizmine yatırım şart!

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Kültürel etkinliklere ve altyapılarına yatırım yapan kentlerin, kültür turizminde öne çıktığını belirtti.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 

Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık Haberi

Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık

Türk Ytong'un düzenlediği "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık" konulu Mimari Fikir Yarışması'nda kazanan 4 projenin ekip üyeleri, ödül olarak jüri üyeleri ile birlikte üç gün süreyle İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenen 14. Uluslararası Venedik Bienali'ni izleme ve değerlendirme fırsatı buldular. Ytong Mimari Fikir Yarışması; tümüyle dijital platformda yürütülen yarışma süreci ve ödül olarak "Venedik Bienali Gezisi" ile mimarlık yarışmalarında bir ilke imza atmış oldu.

Son blok Agustos'ta satışta Denge Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilen Mahal Sancaktepe Ada projesinin son bloğu Ağustos ayında satışa çıkacak. Mahal Sancaktepe Ada'da 1+1 dairelerin fiyatı 141 bin liradan başlıyor. 5 kattan ve 25 daireden oluşan bu bloğun da yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, "Merkezi konumumuz, sosyal imkanlar ve doğayla bütünleşen...