19 / 04 / 2024

kur artışının turizme etkisi

kur artışının turizme etkisi

Kur artışı otelleri erken doldurdu. Döviz kurunda meydana gelen artış, yerli turistin tatil maliyetini yüzde 2530 oranında artırdı. Yabancı turistlerin erken rezervasyonlarında ciddi artış yaşanıyor.

Kurdaki artış otelleri dolduracak!

Tur operatörü Jollytour'un Onursal Başkanı Sinan Vardar, kurdaki artışın yabancı turistin Türkiye'ye olan ilgisini artıracağını belirterek, "Döviz kurlarındaki anormal yükseliş, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi yabancı turist için çok büyük bir avantaj."

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araçlara talep son zamanlarda arttı ve bu nedenle fiyatlar resmen fırladı. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç satan yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri ise fiyatlardaki bu artışın sebebinin ihtiyaç dışında otomobil alan kişiler olduğunu söyledi.

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 

kur artışının turizme etkisi Haberi

kur artışının turizme etkisi

Turistlerin Türkiye'yi tercihlerinde yaşanan artış, döviz kurundaki yükselişe bağlanıyor. Döviz kurunun son bir yılda ortalama yüzde 25-30 oranında artması, yerli tatilciyi vururken, Avrupalı turist için Türkiye'de tatil yaklaşık dörtte bir oranında ucuzladı. Turistler, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Kuzey Afrika seçeneklerinden vazgeçerek rezervasyonlarını Türkiye'ye yönlendirdi. 

Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, döviz kurunun yükselmesinin yabancı turistin Türkiye'ye ilgisini artırdığını söyledi. 

Türkiye'nin yabancılar için ucuz bir ülke olmaya başladığını vurgulayan Polatoğlu, "Geçen yıl Türkiye'de 1000 euro'ya tatil yapan bir turist şimdi aym otelde 750-800 euro'ya tatil yapabiliyor. Bu durum Türkiye'ye ilgiyi artırdı. Güney sahillerinde bazı oteller nisan ayı ve sonrasındaki rezervasyon talebimize 'yer yok'diyorlar. Ya da 'kapı fiyatı'dediğimiz yüksek fiyat çekiyorlar. Nisan itibarıyla rezervasyonlar doldu ki taleplerimize 'yer yok'diyorlar. Bu yaz yer bulma...