20 / 04 / 2024

kurumlar vergisi beyannamesi verme zamanı

kurumlar vergisi beyannamesi verme zamanı

Kanun gereğince her mükellefin vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor. Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014? Kurumlar vergisi için beyanname ne zaman verilir? İşte yanıtı..

Kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2014?

Kurumlar vergisi, mükelleflerin bir hesap dönemi içinde elde ettikleri safî kurum kazancı üzerinden hesaplanıyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2014?

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Mistral GYO 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesi!

Mistral GYO, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu ve bilanço 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınlandı. 

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

İdealist GYO 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı. 

Mistral GYO 2019 kurumlar vergisi beyannamesi! 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan 2019 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Kurumlar vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi 30 Nisan'a uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Emlak Konut GYO 2018 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan  2018 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesi! 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı. 

Emlak Konut 2017 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Emlak Konut Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tüm arsa, arazi, mesken ve işyerleri için her sene emlak vergisi ödemesinin yapılması gerekiyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

2014 yılı kurumlar vergisi Türkiye rekortmenleri belli oldu!

Kurumlar vergisi listesinin ilk 10 sırasında bankaların ağırlığı dikkati çekti. 4'ü kamu bankası olmak üzere 8 banka ilk 10'da yer aldı. Listenin başında Ziraat Bankası yer aldı.

2014 yılı kurumlar vergisi rekortmenleri!

2014 yılı vergilendirme dönemi için 198 milyar 60 milyon 807 bin lira kurumlar vergisi matrahı beyanı bulunduğunu, bu tutar üzerinden 38 milyar 305 milyon 950 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiği bildirildi.

kurumlar vergisi beyannamesi verme zamanı Haberi

kurumlar vergisi beyannamesi verme zamanı

Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014?

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları yıllık kurumlar vergisine tabi tutuluyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014?


Kurumlar vergisi beyannamesine ilişkin esaslar Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince her mükellefin vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor.


Söz konusu Kanun gereğince; Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden % 20 oranında alınıyor.


Kurumlar vergisi mükelleflerince, (dar mükellefiyete tâbi kurumlarda ticarî ve ziraî kazançlarla sınırlı olarak) câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici vergi ödenir. 


Tam mükellef kurumlar için...